Siirry ylös
Toimitilat - Sponda Oyj
 

Sponda yrityksenä

 

Sijoituskiinteistöt

Spondan Sijoituskiinteistöt-yksikkö vastaa asiakassuhteista sekä sijoituskiinteistöjen kaupallisesta kehittämisestä ja taloudellisesta kannattavuudesta. Liiketoimintayksikkö vuokraa korkeatasoisia ja nykyaikaisia toimisto-, liike-, kauppakeskus- ja logistiikkatiloja sekä ostaa ja myy kiinteistöjä Suomessa. Kiinteistöt sijaitsevat Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tampereella, Turussa ja Oulun talousalueella.
 
Laadukkaat ja monikäyttöiset toimitilat sijaitsevat kaupunkien keskeisillä paikoilla ja hyvien liikenneyhteyksien varrella. Panostamalla asiakaskokemukseen ja -ymmärrykseen Sponda pyrkii asiakassuhteissa vuorovaikutteiseen ja pitkäaikaiseen kumppanuuteen.

Sponda kehittää aktiivisesti kiinteistöjään perusparannuksilla ja lisärakentamisella. Asiakkaiden muuttuviin tilatarpeisiin vastataan ajanmukaistamalla asiakkaan nykyisiä toimitiloja, tarjoamalla Spondan laajasta kiinteistökannasta vaihtoehtoisia tiloja tai rakennuttamalla kokonaan uusia tiloja.

Vuonna 2013 Sponda uudisti liiketoimintastrategiaansa ja luopuu logistiikkakiinteistöportfoliosta sekä Turun kiinteistöomistuksistaan seuraavien 3–5 vuoden aikana. Jatkossa yhtiö keskittyy toimistotiloihin ja kauppakeskuksiin.

toimisto-nettiin.jpg Toimistokiinteistöt
 
Sponda omisti vuoden 2013 lopussa 115 toimistokiinteistöä, joiden vuokrattava pinta-ala on yhteensä noin 756 000 neliömetriä. Toimisto- ja liiketilakiinteistöjen nettotuotot vuonna 2013 olivat 105,7 miljoonaa euroa, ja kiinteistöjen yhteenlaskettu käypä arvo oli noin 1,7 miljardia euroa. ​​
citycenter-nettiin.jpg Kauppakeskukset

Spondan kauppakeskuskiinteistöjen vuokrattava pinta-ala on yhteensä noin 157 000 neliömetriä (31.12.2013). Kauppakeskukset sijaitsevat Helsingissä sekä Tampereen ja Oulun talousalueilla. Vuonna 2013 kiinteistöjen nettotuotot olivat 33,2 miljoonaa euroa  ja yhteenlaskettu käypä arvo noin 741,3 miljoonaa euroa
Kuvaa ei ole saatavilla. ​Logistiikkakiinteistöt
 
Spondan yhteensä 39 logistiikkakiinteistön noin 477 500 vuokrattava pinta-ala (31.12.2013) koostuu pääasiassa pääkaupunkiseudulla sijaitsevista kiinteistöistä.   Logistiikkakiinteistöjen nettotuotot olivat 25,9 miljoonaa euroa ja kiinteistöjen käypä arvo 426,5 miljoonaa euroa vuoden 2013 lopussa.
   
 

Tutustu yksikön kohteisiin

 

Kohteet