Siirry ylös
Toimitilat - Sponda Oyj
 

Sponda yrityksenä

 

Sijoituskiinteistöt

Spondan Sijoituskiinteistöt-yksikkö vastaa asiakassuhteista sekä sijoituskiinteistöjen kaupallisesta kehittämisestä ja taloudellisesta kannattavuudesta. Liiketoimintayksikkö vuokraa korkeatasoisia ja nykyaikaisia toimisto-, liike-, kauppakeskus- ja logistiikkatiloja sekä ostaa ja myy kiinteistöjä Suomessa. Kiinteistöt sijaitsevat Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tampereella, Turussa ja Oulun talousalueella.
 
Laadukkaat ja monikäyttöiset toimitilat sijaitsevat kaupunkien keskeisillä paikoilla ja hyvien liikenneyhteyksien varrella. Panostamalla asiakaskokemukseen ja -ymmärrykseen Sponda pyrkii asiakassuhteissa vuorovaikutteiseen ja pitkäaikaiseen kumppanuuteen.

Sponda kehittää aktiivisesti kiinteistöjään perusparannuksilla ja lisärakentamisella. Asiakkaiden muuttuviin tilatarpeisiin vastataan ajanmukaistamalla asiakkaan nykyisiä toimitiloja, tarjoamalla Spondan laajasta kiinteistökannasta vaihtoehtoisia tiloja tai rakennuttamalla kokonaan uusia tiloja.

Vuonna 2013 Sponda uudisti liiketoimintastrategiaansa ja luopuu logistiikkakiinteistöportfoliosta sekä Turun kiinteistöomistuksistaan seuraavien 3–5 vuoden aikana. Jatkossa yhtiö keskittyy toimistotiloihin ja kauppakeskuksiin.

toimisto-nettiin.jpg Toimistokiinteistöt
 
Sponda omisti 110 toimistokiinteistöä (30.6.2015), joiden vuokrattava pinta-ala on yhteensä noin 752 500 neliömetriä. Toimisto- ja liiketilakiinteistöjen nettotuotot 30.6.2015 olivat 53,3 miljoonaa euroa, ja kiinteistöjen yhteenlaskettu käypä arvo oli noin 1,9 miljardia euroa. ​​
citycenter-nettiin.jpg Kauppakeskukset

Spondan kauppakeskuskiinteistöjen vuokrattava pinta-ala on yhteensä noin 153 500 neliömetriä (30.6.2015). Kauppakeskukset sijaitsevat Helsingissä sekä Tampereen ja Oulun talousalueilla. Kiinteistöjen nettotuotot olivat 17,7 miljoonaa euroa  ja yhteenlaskettu käypä arvo noin 730,5 miljoonaa euroa.
Kuvaa ei ole saatavilla. ​Logistiikkakiinteistöt

Spondan yhteensä 26 logistiikkakiinteistön noin 248 500 vuokrattava pinta-ala (30.6.2015) koostuu pääasiassa pääkaupunkiseudulla sijaitsevista kiinteistöistä.   Logistiikkakiinteistöjen nettotuotot olivat 4,3 miljoonaa euroa ja kiinteistöjen käypä arvo 204,5 miljoonaa euroa.
   
 

Tutustu yksikön kohteisiin

 

Kohteet