Highest environmental certification awarded to the new business premises of KONE Elevators

The new KONE Elevators premises in the Estradi building in Haaga boost the customer-centred operating methods of the company.

The premises of KONE Elevators are located in the Estradi property built and owned by Sponda. The property has a LEED Platinum® environmental certificate. LEED Platinum® is the highest certification level in the internationally renowned and prestigious LEED environmental certification system.

Estradi satisfied the certification criteria without question. Energy efficiency and environmentally friendly solutions were chosen in the design and construction of the office building. Moreover, the office building is equipped with solar panels on its roof to produce energy for the property.

”Energy efficiency and environmentally friendly solutions were chosen in the design and construction of the office building.”

In the certification process, Estradi received a particularly high score for its location, too. Estradi has good public transportation connections to the centre of Helsinki as well as Vantaa and Espoo. In addition to good public transportation connections, there are parking lots in front of the building reserved for low-emission cars and bicycles.

Seeing through the customer’s eyes

KONE Elevators moved to the Estradi building in the summer. The company had the opportunity to influence the final design of the building constructed by Sponda. What was most important to KONE Elevators was for the facilities to support customer-centred operating methods and increase staff well-being.

The facilities of KONE Elevators are located on two floors of the Estradi building. Each floor comprises an open-plan office. No one has a separate office.

“This was a big change in our culture. We have been delighted with the amount of interaction in the new facilities. However, everyone can still find a quiet spot or a conference room if they need it,” says Managing Director Heikki Haasmaa.

The organisation of the new facilities allows the people in charge of the supply chain to work together. Previously, staff were divided into units, which did not always support project implementation.

“Our seating arrangement now mirrors the way our customers see us,” says Haasmaa.