Asianajotoimisto Kotiranta & Co Oy muutti syyskuun alussa finanssialan suosimalle Helsingin Aleksanterinkadulle. Sponda remontoi toimitilan yhtiötä varten asianajotoiminnan yksilöllisiin tarpeisiin. Seuraa tilan valmistumista verkossa.

Yritysjuridiikkaan ja talousrikoksiin erikoistunut asianajaja Kai Kotiranta perusti boutique-asianajotoimistonsa vuonna 2010. Toimisto tarjoaa yksilöllisiä ratkaisuja hankaliinkin oikeudellisiin ongelmiin.

Kotiranta & Co Oy tunnetaan erityisesti kaupallisista oikeudenkäynneistä ja välimiesmenettelyistä sekä muun muassa arvopaperimarkkinarikosjutuista. Ennen oman toimiston perustamista Kai Kotiranta toimi pitkään riidanratkaisu- ja insolvenssiryhmää vetävänä osakkaana yhdessä Suomen suurimmista asianajotoimistoista.

Remontissa kunnostettiin rakennuksen tyylikkäät uusrenessanssiyksityiskohdat.

Toimisto sijaitsi aiemmin Helsingin Vanhan kirkkopuiston läheisyydessä. Kun muutto tuli ajankohtaiseksi, yritys halusi löytää luotettavan toimijan vuokratilan, jossa perusasiat, kuten kiinteistöhuolto, äänieristys ja kulunvalvonta, toimivat moitteetta.

Erikoistuminen kannattaa

Aleksanterinkadun keskeinen sijainti ei ollut yritykselle tärkein tekijä uusien tilojen valinnassa, vaikka hyvistä kulkuyhteyksistä onkin etua sekä yrityksen asiakkaille että työntekijöille. Tärkeintä oli tilojen soveltuminen asianajotoiminnan vaatimuksiin.

Oviaukot uusittiin nykytarpeiden mukaisiksi.

Tietoturva-asiat ovat esimerkiksi aivan olennaisia. Tietoturvan perusedellytyksiä ovat kulunvalvonta ja tilojen suunnittelu siten, että työ- ja asiakastilat ovat selkeästi erillään ja lukittavissa.

Asianajotoimistolle on myös tärkeää, että jokainen tiloissa liikkuva sitoutuu noudattamaan kulunvalvonnan ohjeita. Hyvä toimitila mukautuu työhön eikä edellytä erityisiä toimenpiteitä käyttäjältä.

Uusi ilme katosta lattiaan

Asianajotoimiston muuttoa uusiin tiloihin edelsi mittava saneeraus. Tilat kunnostettiin katosta lattiaan, ja huonejako muokattiin vastaamaan asianajotoiminnan vaatimuksia. Joitakin ovia laitettiin umpeen ja uusia oviaukkoja avattiin tarpeiden mukaan.

Saneerauksen yhteydessä järjestettiin käytävälle ripustustilaa, johon tullaan pystyttämään Kotirannan keräämää taidetta. Sen tieltä siirrettiin pois muun muassa avokeittiö. Käytävälle asennettiin lisävalaistusta antavia kohdevalaisimia.

”Yhteistyö Spondan kanssa on sujunut hyvin”, kiittää Kai Kotiranta.

Tilan ilme on seesteisen viihtyisä ja arvokas.

Asianajotoimiston henkilökunnan mielestä uusissa tiloissa parasta on se, miten modernit toiminnot on pystytty toteuttamaan säilyttäen rakennuksen alkuperäinen uusrenessanssityylinen arkkitehtuuri. Toimistossa tehdään pitkiä päiviä, joten siellä tulee myös viihtyä. Vaikka Aleksanterinkadun vilinä on vain pari kerrosta alempana, työhuoneissa vallitsee rauhallinen ilmapiiri, jossa on hyvä keskittyä.

Teksti: Nina Garlo-Melkas

Julkaistu

29.10.2015
Tags

Tutustu toimitilaan

Aleksanterinkatu 19, Helsinki, Kluuvi
Aleksanterinkatu 19
8200m²

Yhteyshenkilö

Valtteri Bragge
Aluepäällikkö