Innovaatioiden ja liikkeenjohdon asiantuntija Pekka Pohjakallio pohtii blogissaan työn muutosta ja luovaa työympäristöä.

Pidän paljon esitelmiä työn muutoksesta ja näytän aina kaksi valokuvaa. Toisessa kuvassa on aurinkoinen puisto, toisessa maailman tylsin neuvotteluhuone.

Kysyn yleisöltä, kummassa tilassa ideat syntyvät. Kaikki vastaavat: ”Puistossa.”

”Entä missä pidätte ideapalaverit?” ”Neukkarissa”, vastataan.

Olemme jumittuneet tapoihimme tehdä asioita. Luovat asiat kuuluvat luoville yrityksille. Kokoukset pidetään aina neuvotteluhuoneissa. Töissä ei saa nukkua. Vakavat asiat vaativat vakavia ihmisiä.

Voisiko työpaikan ajatella uudelleen?

Teimme tutkimuksen, johon vastasi yli tuhat suomalaista. Halusimme selvittää, miten luovuus koetaan yrityksissä. Iloksemme huomasimme, että luovuus oli monelle arkipäiväinen asia. Olimme pelänneet, että luovuus alihankittaisiin asiantuntijoilta.

Ongelmia kuitenkin oli. Vastaajat kertoivat, että töissä riittää ideoita. Kuitenkin alle 50 prosenttia tiesi, mitä ideoille tapahtuu ja ollaanko niiden toteutuksesta edes kiinnostuneita.

Ideoiden toteuttamisesta on tehty liian vaikeaa.

Voisiko luovuus olla yksinkertaisempaa? Jos kyse onkin siitä, että kokeilemme uusia asioita välittömästi.

Olimme käymässä lihanjalostamossa ja kysyimme lihanleikkaajilta, onko heidän yrityksessään innovaatioprosessia.

”Ilman muuta”, lihanleikkaajat vastasivat. ”Joka tiistai ennen vuoron alkua pidämme 15 minuutin palaverin, jossa kaikki voivat ehdottaa parannuksia työhön. Jos jollain on ajatus, otamme sen heti käyttöön. Torstaina katsomme, toimiko ajatus.”

Kokeilu on aina menestys. Se antaa meille tietoa siitä, mikä toimii ja mikä ei toimi.

Kokeilukulttuuri edellyttää turvallisuuden tunnetta ja luottamusta. Luottamus syntyy avoimuudesta ja siitä, että haluamme yhteistä hyvää.

Tilat voivat auttaa, jos on paljon paikkoja, missä kohdata. Tieto kulkee ja avoimuus kasvaa.

Luovuus kaipaa myös hyvinvointia. Sitä, että aivomme toimivat. On tila, jossa voi keskittyä. Ja toinen, jossa voi hyvällä omallatunnolla ottaa nokoset. Ja paikka syödä.

Luova tila ei vaadi säkkituoleja ja liukumäkiä. Se vaatii omalle organisaatiolle luontevia asioita, jotka tuovat avoimuutta, turvallisuutta ja hyvinvointia.

Minulle ne ovat avokonttori, pilatesrulla ja sohva.

Työn iloa!


Pekka Pohjakallio on innovaatioiden, markkinoinnin ja liikkeenjohdon asiantuntija, joka on kirjoittanut yhdessä Saku Tuomisen kanssa teoksen Työkirja. Hän vastasi myös muun muassa Idealist Groupin ja Designpääkaupunkivuoden Älykäs työ -hankkeesta.

 

Julkaistu

19.4.2015
Tags