Perinteikkäässä arvokiinteistössä suunnitellaan digitaalista tulevaisuutta. Digitoimisto Franticin tiloihin on sekä oman väen että asiakkaiden mutkatonta tulla.

Arkkitehti Ole Gripenbergin suunnittelema Kalevankatu 30 -kiinteistö valmistui vuonna 1928 tehdaskiinteistöksi Ab Oxygenium Oy:lle. Rakennus koki kovia sotien aikana ja muuntui sitten toimistotaloksi. Se peruskorjattiin täysin vuonna 1999.

Digitoimisto Frantic muutti reilu vuosi sitten taloon, joka uudistuksista huolimatta henkii perinteikästä tehdastunnelmaa, tarkoituksella. 

”Halusimme kontrastia, syvyyttä tekemiseemme. Tai kääntäen, emme halunneet digityömme puitteiksi uutta kiiltävää kompleksia ja lasiseiniä”, kertoo Franticin toimitusjohtaja Sami Relander.

Arvokkaan porrashuoneen ja toimistotilan kontrastia ennakoi ovimatto, joka kertoo franticilaisten tekevän digitaalista suunnittelua ja tuotantoa, 100-prosenttisella rakkaudella.

Sponda räätälöi tilat Franticille talon neljänteen kerrokseen. Relanderin mukaan huoneisto käytännössä räjäytettiin ja rakennettiin uusiksi. Nyt toimisto on yhtä avointa tilaa keskiössään koroke työpisteille. Molemmin puolin koroketta tarjoavat pitkät pöydät tilaa ryhmätyölle. Vain salin reunoille sijoittuvat neuvotteluhuoneet ovat ovien takana.

”Tilat luovat hyvät puitteet kehittää toimintaamme ja toimintakulttuuriamme”, Relander kertoo tyytyväisenä.

Avoin tila ryhmätyöelementteineen kuvastaa yrityksen työkulttuuria.

”Työtapamme on nopea ja vuorovaikutteinen. Koska asiakasprojekteja tulee ja menee nopealla sykkeellä, meiltä vaaditaan joustoa ja kykyä tehdä töitä erilaisten ihmisten kanssa. Tämä vaatii liikkuvaa mieltä.” 

Franticille normaali muuttorytmi on viitisen vuotta. Siinä ajassa toimiala on jo muuttunut niin, että on taas järkevää siirtyä eteenpäin.

Relander arvioi, että Kalevankadun tilat riittävät yritykselle seuraavat vuodet. Mahdollinen noususuhdanne voisi aikaistaa muuttoa, mutta 40 asiantuntijan kokoluokassa tilat riittävät.

Tulevaisuudessakin yritys aikoo pysyä keskustassa kehän Ruoholahti-Töölö-Katajanokka sisällä.

”Se on asiakas- ja työntekijäystävällinen kehä, jolla tuemme joukkoliikenteen käyttämistä. Ydinkeskusta on kaikille hyvä paikka työskennellä ja asiakkaille helppo paikka tulla palaveroimaan.” 

Teksti: Marita Kokko

Julkaistu

20.5.2014
Tags

Tutustu toimitilaan

Kalevankatu 30, Helsinki, Kamppi, Toimistotila
Kalevankatu 30
3771m²

Yhteyshenkilö

Jenni Nivalainen
Senior Manager, Leasing and Customer Success