Espoon Tanssiopiston tiloja Piispanportissa on laajennettu jo pariin otteeseen, kun kiinnostus tanssiin on lisääntynyt. Nyt myös StepUp School on muuttanut samaan kiinteistöön. Yhteistyö hyödyttää molempia osapuolia.

Espoon Matinkylässä sijaitseva Spondan Piispanportin kiinteistö kuhisee nyt innokkaita tanssin harrastajia. Kiinteistössä vuodesta 2008 toimineen Espoon Tanssiopiston edustaja Virpi Kunnas-Helminen toivottaa StepUp Schoolin lämpimästi tervetulleeksi Piispanporttiin. Tanssin keskittymä hyödyttää hänen mielestään sekä Espoon Tanssiopistoa että StepUp Schoolia.

Espoon Tanssiopisto keskittyy tarjoamaan tanssitaiteen perusopintoja laajan oppimäärän mukaan, lajeina klassinen baletti sekä nyky-, jazz- ja steppitanssi, kertoo Virpi Kunnas-Helminen.

”Meillä on erilainen lähestymiskulma tanssiin emmekä siten kilpaile keskenämme, hän sanoo.

Espoon Tanssiopisto keskittyy tarjoamaan tanssitaiteen perusopintoja laajan oppimäärän mukaan, lajeina klassinen baletti sekä nyky-, jazz- ja steppitanssi. Opettajina toimivat niin varhaisikäisille kuin aikuisille pätevät, pedagogisen koulutuksen saaneet opettajat.

Tanssin harrastus on huimassa kasvussa.

Kiinteistön remontin yhteydessä myös Espoon Tanssiopisto sai yhden uuden tanssisalin käyttöönsä aiempien neljän salin lisäksi.

”Se helpottaa opistomme tilatarpeita”, Kunnas-Helminen toteaa.

Ihana avaruus

Tanssin monitoimimies Marco Bjurström uskoo, että Espoon uusi tanssin keskus lisää kiinnostusta tanssiin harrastuksena ja taiteena. Hän on innoissaan tanssikoulunsa neljästä uudesta tanssisalista, jotka ovat aiemmin toimineet toimistotiloina ja keilahalleina.

Marco Bjurström toi StepUp-tanssikoulunsa niin ikään Piispanporttiin.

”Ihanan avarat tilat, jotka on remontoitu todella hienosti”, Bjurström kuvailee tanssikoulunsa vastikään saneerattuja saleja.

Myös sijainti Länsiväylän varrella kauppakeskus Isoa Omenaa vastapäätä miellyttää häntä. Kun Länsimetro alkaa liikennöidä ensi vuonna, pääsee paikalle hujauksessa vaikka Vuosaaresta.

Nami namia! Marco Bjurström kiittelee salien valoisuutta ja avaruutta.

”Asiakkaamme ovat kiitelleet, että tänne on helppo tulla vaikka Kirkkonummelta asti. Asiakasmäärämme on kasvaneet. Olemme saaneet paljon uusia asiakkaita, mutta myös paluumuuttajia, jotka olivat vähän väsyneitä vanhoihin tiloihimme”, hän sanoo.

Tiloissa järjestetään iltaisin StepUp Schoolin tanssi- ja kehonhuoltotunteja. Moniarvoisuuden puolesta puhuvaa musiikkiteatteria suunnittelevan Bjurströmin tavoitteena on tulevaisuudessa myös vuokrata tiloja päivisin myös esimerkiksi firmojen tapahtuma- ja hyvinvointipäiviä varten. Tiloissa on jo nyt järjestetty lauantai- ja sunnuntaipäivisin myös lastenkutsuja.

StepUpin asiakkaat ovat pitäneet sijaintia Länsiväylän varressa hyvänä.

Ketterä konseptin laajennus

Spondan aluepäällikkö Petteri Säntti pitää Piispanportin kiinteistöön syntynyttä uudenlaista tanssi-harrastuksen ja -taiteen keskittymää toimivana ratkaisuna. Espoon Tanssiopiston ja Spondan hyvät kokemukset yhteistyöstä ovat kannustaneet kehittämään edelleen tanssiin keskittyneen kiinteistön konseptia tehokkaammin nykytarpeita vastaaviksi. Espoon Tanssiopiston tiloja on laajennettu jo pariin otteeseen, kun kiinnostus tanssiin on lisääntynyt.

”Tanssialan toimijoilla on tarvetta tällaisille tiloille. Kiinteistön konseptin laajennus tanssin keskittymäksi lisää varmasti edelleen kiinnostusta tanssiin ja tekee samalla myös paikkaa tunnetuksi”, Säntti sanoo.

Entinen keilahalli on nyt tanssin palveluksessa.

Saneerauksen vaativimpia tehtäviä olivat keilaratojen rakentaminen tanssisaleiksi, mikä edellytti uusia äänieristys-, ilmanvaihto- ja valaistus-ratkaisuja.

”Ilmanvaihdon ja kanavoinnin ratkaisut oli tilajaon mentyä uusiksi remontoitava käyttötarkoitukseen sopiviksi”, Säntti sanoo.

Teksti: Olli Manninen

Julkaistu

14.12.2015
Tags

Tutustu toimitilaan

Piispanportti 12
5176m²

Yhteyshenkilö

Harri Autio
Regional Manager, Helsinki Metropolitan Area