Kehitysrahoittaja Finnfundille muutto Helsingin keskustasta Ruoholahteen ei ollut läpihuutojuttu. Nyt harva työntekijä muuttaisi enää takaisin ydinkeskustaan.

Kun 82 ihmistä työllistävän Finnfundin Uudenmaankadulla sijaitsevat toimitilat menivät remonttiin ja edessä oli muutto pois ydinkeskustasta, henkilöstö oli huolissaan. Mitä elämästä tulisi keskustan palvelujen ja liikenneyhteyksien ulkopuolella?

"Jo ensimmäinen kriteeri tarkoitti siirtymistä ydinkeskustan ulkopuolelle."

”Uusien toimitilojen etsinnässä lähtökohtanamme oli kolme kriteeriä. Sopiva neliöhintataso, henkilöstön kannalta optimaalinen sijainti ja toiveidemme mukaan muokattavissa olevat tilat. Jo ensimmäinen kriteeri tarkoitti siirtymistä keskustan ulkopuolelle”, Finnfundin teknologiajohtaja Vesa Jordan taustoittaa.

Uudet tilat löytyivät pääkaupunkiseudun toiseksi innovatiivisimmaksi alueeksi rankatusta Ruoholahdesta. Kohteeksi valikoitui Spondan omistama, Suomen ensimmäisen BREEAM In-Use-Excellent-tason ympäristösertifikaatin saanut toimistotalo Ruoholahden Tähti. 

Kriteereiden ohella toimitilojen etsinnässä painotettiin vastuullisuutta.

”Koko liiketoimintamme perustuu vastuullisuuteen, joten halusimme löytää arvojemme mukaiset toimitilat sekä vastuullisen toimitilakumppanin”, Jordan sanoo.  

Ruoholahti, Kalasatama vai Aviapolis?

Yrityksen shortlistalle päätyivät Ruoholahti, Pasila, Kalasatama ja Vallila.

”Ruoholahti nousi ykköseksi sekä työmatkapyöräilijöiden, julkisten käyttäjien että autoilijoiden kannalta. Myös alueella toimiva yhteistyöverkosto toi ison synergiaedun”, Jordan kertoo. 

Toimitilojen vaihdon yhteydessä haluttiin uudistaa myös yrityskulttuuria. Käytännössä se tarkoitti siirtymistä koppikonttorista yhteisöllisempään ja erilaisia työntekemisen tapoja mahdollistavaan monitilatoimistoon. 

Globaalissa yrityksessä harkittiin myös lentokentän lähellä sijaitsevaa Aviapolista.

”Kun mietimme yhteistyökumppaneidemme ja henkilöstömme liikkumista, huomasimme, ettei sijainti olisi tuonut meille mitään lisäarvoa. Henkilöstömme kulkee matkoille suoraan kotoa ja asiakkaamme yöpyvät mieluummin Helsingin keskustassa”, Jordan sanoo.   

Brändiuudistus samalla kertaa

Finnfundin toimitilaprojekti ajoittui samaan saumaan brändiuudistuksen kanssa. Tavoitteena oli uudistaa toimitilojen myötä koko yrityskulttuuria ja siirtyä koppikonttorista yhteisölliseen monitilatoimistoon.

"Muutokseen epävarmasti suhtautuvien työntekijöiden toiveita kuunneltiin herkällä korvalla."

Muutokseen epävarmasti suhtautuvien työntekijöiden toiveita kuunneltiin herkällä korvalla. Toivelistalle nousivat työmatkaliikkumista tukevat laadukkaat sosiaalitilat, hyvät hiljaiset tilat sekä toimivat kierrätysmahdollisuudet.

Yritysjohdon edellytys oli, ettei kiinteistössä saanut olla odotettavissa isompia remontteja.

Henkilöstö toivoi uuteen työympäristöön erityisesti hyviä hiljaisia tiloja. Avoimien työtilojen ympärille rakennettiin peräti 29 eri kokoista ja äänieristettyä neuvotteluhuonetta.

Kohteeksi valikoitui Spondan omistama Ruoholahden Tähti -kiinteistö. Suomen ensimmäinen BREEAM In-Use-Excellent-tason ympäristösertifikaatin saanut toimistotalo mahdollisti yritykselle vastuullisen toimintaympäristön sekä toivotun sijainnin metroaseman, kauppakeskuksen ja oman kumppaniverkoston lähellä.

Tehokas ja nopea toimitilaprosessi

Jordanin mukaan toimitilaprosessi sai Spondan kanssa lentävän lähdön.

”Kun allekirjoitimme sopimuksen, prosessi eteni todella tehokkaasti. Henkilökuntakin innostui projektista huomattuaan, että he pääsevät aidosti vaikuttamaan lopputulokseen”, Jordan kuvailee.

Maailmalta tuodut esineet ja yrityksen arvomaailmaa kuvaavat seinätekstit kertovat, että tiloissa toimii globaali ja vastuullinen yritys.

Spondan asiakkuuspäällikkö Eero Junni kiittelee Finnfundin työryhmää, joka pystyi vastaamaan nopealla aikataululla teknisiin ja tilaratkaisullisiin kysymyksiin.

”Kun asiakas tietää mitä haluaa, on helppo edetä. Toimisto uudistettiin kattoa myöten ja tiloissa panostettiin erityisesti viihtyvyyteen, äänieristykseen ja turvallisuuteen”, Junni sanoo.

Jordanin mukaan Spondan vahvuus oli ratkaisukeskeisyys. 

Sponda huolehti toimitilaprojektin hallinnasta sekä arkkitehtisuunnittelusta. Sisustuksesta vastasi Frans Design. ”Ammattimaisten kumppaneidemme ansiosta lopputulos on parempi kuin osasimme odottaa”, teknologiajohtaja Vesa Jordan kiittelee.

”Kun kaipasimme lisää pyöräpaikkoja ja varastotilaa, niitä ei raivattu olemassa olevista tiloista vaan ne rakennettiin alusta asti toiveidemme mukaan. Myös kassaholvitarpeeseemme Sponda loi täysin uudenlaisen varastoratkaisun”, Jordan havainnollistaa.       

Täydelliset toimitilat ja unelmasijainti

Toimitiloihin tehtiin omat sisääntuloaulat asiakkaille sekä henkilöstölle. Avarien työtilojen ympärille sijoitettiin 29 eri kokoista ja äänieristettyä neuvotteluhuonetta – sekä iso ja muunneltava kahvila-alue. Henkilöstö sai myös oman lepo- ja hierontahuoneen.

Henkilöstö sai uusiin toimitiloihin oman lepo- ja hierontahuoneen. Toimitilojen värimaailma on uuden brändin mukainen lattiamatoista lähtien.

Sisustukseen valittiin rauhallinen, brändi-ilmeen pohjalta luotu värimaailma. Kokonaisuutta täydennettiin kehitysmaista tuoduilla matkamuistoilla ja yrityksen arvomaailmasta kertovilla seinäteksteillä.

"Arjen ja työn yhdistäminen koetaan täällä helpommaksi kuin ydinkeskustassa."

”Tilat ovat saaneet sekä henkilöstöltä että vierailijoita hyvää palautetta. Erityisesti neuvottelu- ja sosiaalitiloja on kiitelty. Moni on yllättynyt myös hyvistä lähipalveluista ja lounaspaikoista. Liikkuminen sekä arjen ja työn yhdistäminen koetaan täällä itse asiassa helpommaksi kuin ydinkeskustassa”, Jordan kertoo.      

Monikäyttöinen kahvila- ja lounasalue yhdistyy verhomaisten väliseinien avulla tarvittaessa suureksi yhdeksi isoksi tilaksi. 

Teknologiajohtaja kiittelee myös rakennuksen yhteisiä tiloja ja palveluita.

”Voimme järjestää yli 40 hengen seminaarit alakerran vuokraneukkarissa. Myös kiinteistön lounasruokala on hyvätasoinen ja helpottaa merkittävästi arkeamme.”

Korkean turvallisuusriskin yrityksessä panostettiin erityisesti tilojen turvallisuuteen ja äänieristykseen.  

Työntekijöistä harva haikailee enää ydinkeskustaan.

”Voidaan sanoa, että saimme juuri sellaiset tilat kuin toivoimme – ja sijainti Ruoholahdessa ylitti kaikki odotuksemme”, Jordan kiteyttää.

 Toimitilakiinteistöjä kehittävä ja toimitiloja vuokraava Sponda valittiin kiinteistöalan kansainvälisessä GRESB 2018 -vastuullisuusvertailussa omassa vertailuryhmässään Suomen parhaaksi. Spondalla on Ruoholahdessa kuusi valmista toimistokiinteistöä: Ruoholahden Poijut, Ruoholahden Tähti, Itämerentalo, Ruoholahden Sulka, Tallbergintalo, sekä Ruoholahden Ankkuri.  

 

Kiinnostuitko alueesta? Tsekkaa, mitä tiloja Ruoholahdessa on vapaana? Ota yhteyttä Eeroon >>

Haluatko toimitilat, jotka jalkauttavat vastuullisuuden myös omaan yrityskulttuuriisi? Ota yhteyttä niin kerromme lisää! >>

 

Julkaistu

5.6.2019
Tags

Yhteyshenkilö

Eero Junni
Asiakkuuspäällikkö