Vuoden 2016 kolmatta vuosineljännestä kuvastaa vakaa liiketoiminta. Aiemmin tänä vuonna toteutettu Forumin hankinta vahvistaa edelleen lukujamme niin nettotuottojen kuin taloudellisen käyttöasteen osalta. Kolmen ensimmäisen vuosineljänneksen aikana nettotuotot kasvoivat yli 15 prosenttia ollen 143,8 milj. euroa (Q3/15: 124,4 milj. euroa). Taloudellinen käyttöaste nousi 89,3 prosenttiin (86,2%).

Vertailukelpoisten (ns. like-for-like) nettotuottojen kehitys osoittaa, että liiketoimintamme pärjää hyvin myös haastavissa markkinaolosuhteissa. Olemme erityisen tyytyväisiä Kauppakeskukset-segmentin vertailukelpoisen nettotuoton 4,7 prosentin kasvuun. Toimistokiinteistöt-segmentissä kasvua oli 0,6 prosenttia. 

Olemme tarkentaneet loppuvuoden näkymiä, ja arvoimme nettotuottojen oleva 189–194 milj. euroa ja yhtiön oikaistun operatiivisen tuloksen (EPRA Earnings) olevan 111–116 milj. euroa.

Markkinaolosuhteet ovat edelleen haastavat Suomen talouden kääntyessä hitaaseen kasvuun. Toisaalta kiinteistöjen transaktiomarkkinalla on tapahtunut tänä vuonna ennätysmäärä kauppoja, ja markkinoiden arvioidaan jatkuvan aktiivisina loppuvuoden.

Lokakuussa Forumin kauppakeskus valittiin Suomen parhaaksi kauppakeskukseksi pohjoismaisen kauppakeskusyhdistyksen NCSC:n toimesta. Tämä on tärkeä kunnianosoitus Forumille, jossa viime vuonna saatiin valmiiksi mittava uudistusprojekti.

Työskentelemme jatkuvasti vastuullisuusasioiden parissa, mikä näkyy myös CDP Climate –arvioinnin tuloksissa. Sponda säilyttää A- tason, mikä pitää meidät parhaalla Leadership-tasolla. Tulos oli Suomen paras ja Pohjoismaiden kärkijoukossa luokassa Financials.

Pia Arrhenius, Yrityssuunnittelu- ja Sijoittajasuhdejohtaja

Kirjoittaja toimii Spondassa yrityssuunnittelu- ja sijoittajasuhdejohtajana ja bloggaa muun muassa Spondan taloudellisten katsausten yhteydessä. Sydäntä lähellä kiinteistöt ja golf. Utelias tulevaisuudelle ja digitaalisille ratkaisuille.

Julkaistu

4.11.2016
Tags

Tutustu toimitilaan

Mannerheimintie 14-20, Helsinki, Kamppi
Mannerheimintie 14-20
40000m²