Meillä on missio. Haluamme, että mahdollisimman pieni määrä kiinteistöjemme jätteistä päätyisi kuormittamaan kaatopaikkoja. Helppoa se ei tule olemaan. Kymmenien ihmisten toimitila 100 vuotta vanhassa kiinteistössä on aina iso haaste jätehuollolle. Yhdessä haluamme kuitenkin sitä yrittää. Silkkaa naiiviutta, saattaa joku sanoa. Ehkäpä. Uskomme sen olevan täysin mahdollinen tavoite. Siksi me tarjoamme kaikille asiakkaillemme Green Lease-sopimuksen.

Siis minkä?

Green Lease on vuokrasopimusmalli, jossa vuokranantaja ja vuokraaja sopivat sekä yhteisistä tavoitteista että hyvitysmallista, jotka kannustavat ympäristöä säästäviin ratkaisuihin ja energiankulutuksen pienentämiseen. Sponda solmi kesäkuun alussa ensimmäisen Green Lease –vuokrasopimuksensa Nordean kanssa.

Tavoitteena aito yhteistyö

Green Lease ei ehkä kuullosta maailman jännittävimmältä konseptilta. Parhaat innovaatiot ovat kuitenkin niitä kaikkein yksinkertaisimpia. Tekoja paremman puolesta. Me Spondalaiset olemme oikeasti ylpeitä ja innoissamme ensimmäisestä sopimuksestamme Nordean Helsingissä sijaitsevan Kaivokatu 12:n toimipisteen kanssa! Nyt solmittu sopimus on itse asiassa vain uusi askel pitkässä liitossamme. Kaivokadun Nordea on tähän asti ollut jo Spondan Ympäristökumppani, mutta Green Lease-sopimuksen avulla teemme tästä yhteistoiminnasta pitkäjänteisempää. Tästä sopimuksesta hyötyvät kaikki.

Green Lease vai Green Office?

Yhteisen ympäristön eteen voi tehdä työtä monella eri tavalla. Pienetkin teot ratkaisevat kokonaisuuden kannalta. Green Office on WWF:n tarjoama ympäristöjärjestelmä, jonka tavoitteena on toimiston ekologisen jalanjäljen pienentäminen ja kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen. Spondan tiloissa toimiessaan asiakkaamme pääsevät WWF:n ja Spondan yhteistoiminnan avulla edullisemmin mukaan tähän järjestelmään.

Green Lease taas on pitkäkestoinen, muodollinen yhteistyösopimus, johon kirjataan yhteisesti sovittu tahtotila kannustamaan molempia osapuolia ympäristöä säästäviin ratkaisuihin. Nordean kanssa olemme sopineet esimerkiksi kiinteistön energian ja veden kulutuksen sekä jätteiden määrän vähentämisestä. Jätteiden hyötykäyttöasteen pyrimme nostamaan jopa 90 prosenttiin!

Myös porkkanoita tarjolla

Green Lease – vuokrasopimuksiin sisältyy yhteisten tavoitteiden lisäksi myös porkkanoita. Nordean kanssa olemme sopineet jakavamme vuosittain esimerkiksi lämmityskustannuksissa saavutetut säästöt ja ylitykset. Myös kustannuksista ja investoinneista sekä niiden jakamisesta sovitaan yhdessä. Green Lease selkiyttää siten yhteistyötämme monin tavoin.

Hyvistä teoista ja oikeasta asenteesta palkitaan myös yrityskuvan kirkastumisella. Ympäristön ystävät saavat WWF:n kanssa sopimuksen tehtyään Green Office-merkin ovenpieleensä. Se on symboli, jota yhä useammat toimistossa piipahtavat asiakkaat aidosti arvostavat.

Haluatko kantaa kortesi kekoon puhtaamman pallon puolesta? Kysy lisää Green Leasesta asiakaspalvelustamme!

Tiina Huovinen
Spondan ympäristöpäällikkö

Julkaistu

26.8.2013
Tags