Kauppakeskusten kirkkaina kimmeltävät jouluvalot ja monipuolinen ohjelmatarjonta siivittävät asiakkaat tulevan juhlan tunnelmaan. Kauppakeskukset ovat otollisia kumppaneita myös vuokralaisyrityksille, jotka saavat keskuksilta monenlaista tukea joulumyyntiin ja -markkinointiin.

Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevissa Spondan kauppakeskuksissa, Forumissa ja Citycenterissä jouluiseen tunnelmaan on panostettu tänä vuonna erityisen paljon. Mannerheimintie on koristeltu uusin jouluvaloin ja kauppakeskukset hohtavat toinen toistaan upeammassa jouluvalaistuksessa.

”Olemme käyttäneet tänä vuonna merkittävän summan rahaa jouluvalaistukseen. Uskallankin sanoa, että meillä on Helsingin keskustan kauneimmat jouluvalot!”, vuoden parhaaksi kauppakeskukseksi äänestetyn Forumin markkinointipäällikkö Pia Rosvall iloitsee.

Citycenterillä on myös oma ylpeydenaiheensa – kaupungin kaunein ja suurin makkara! Makkaratalon makkaraputki on puettu joulun alla tuhansista led-valoista punottuun jouluasuun, joka saa koko talon julkisivun hehkumaan satumaisessa valossa.

Kauppakeskukset satsaavat yhä enemmän hyväntekeväisyyteen. Citycenterissä asiakkaat saavat valita kauppakeskuksen hyväntekeväisyyskohteen.

Leppoisimmat jouluostohetket arkiaamuisin tai illansuussa

Myös Spondan oululaisessa Zeppelinissä ja ylöjärveläisessä kauppakeskus Elossa loppuvuoden juhlaan on valmistauduttu kuusin ja koristein sekä luonnollisesti myös monipuolisen ohjelman kera. Elossa on nähtävänä myös Ylöjärven pisin joulutervehdys.

”Haluamme koristelulla luoda rauhallisen ja kiireettömän ympäristön, jossa jouluostoksia on mukava tehdä. Tunnelmaa luovat myös erilaiset esitykset, joita meillä on kaikkina joulunalusviikonloppuina. Olemme halunneet antaa paikallisille yhteisöille mahdollisuuden esiintyä keskuksessamme”, Elon kauppakeskuspäällikkö Timo Matinlompolo sanoo.

Jouluisia esityksiä on luvassa kaikissa neljässä kauppakeskuksessa koko joulukuun ajan. Asiakkaiden joulukiireiden helpottamiseksi keskukset ovat järjestäneet kiireisimpiin aukioloaikoihin pysäköintiopastusta ja paketointipalvelua. Myös henkilökuntaa on lisätty, jotta asioimismukavuus voidaan taata vilkkainakin hetkinä. Jos ruuhkia haluaa välttää, kannattaa oma ostoshetki sijoittaa arkiaamuihin tai illan viimeisiin tunteihin. Viikonloput ovat ruuhkaisinta aikaa.

”Tapahtumien yhteydessä asioinnin sujuvuutta lisätään liikenteenohjaajilla parkkialueilla sekä järjestyksenvalvontaa ja siivousta lisäämällä”, Zeppelinin kauppakeskuspäällikkö Veli-Pekka Mäkinen toteaa.

Joulun kaunein ja suurin makkara löytyy Citycenteristä. Makkaratalon makkaraputki on puettu joulun alla tuhansista led-valoista punottuun jouluasuun.

Kauppakeskukset panostavat myös hyväntekeväisyyteen

Joulu on auttamisen ja hyväntahdon aikaa niin kodeissa kuin kauppakeskuksissakin. Elo on mukana Mannerheimin Lastensuojeluliiton joulukuusikeräyksessä ja Forum nuorkauppakamarien Joulupuukeräyksessä, jotka molemmat tuottavat jouluiloa vähempiosaisille lapsille. Forum ja Citycenter ovat lisäksi mukana keskustayritysten yhteisessä Joulu Helsingin sydämessä -kampanjassa.

”Käykää lataamassa mobiilisovellus kännykkäänne. Jokaisesta latauksesta lahjoitetaan 0,50 euroa Helsingin Ensikodille!”, Rosvall hihkaisee.

Citycenterin oman hyväntekeväisyyskohteen valinta on tänä jouluna asiakkaiden käsissä.

”Meillä joulun teema on elämysten, yllätysten ja välittämisen joulu. Keräämme vuokralaistemme kanssa hyväntekeväisyyskohteellemme joulukoria. Sopivaa kohdetta asiakkaamme ovat saaneet ehdottaa”, kauppakeskuspäällikkö Tiina Fågel kertoo.

Joulu on kauppakeskusten liikkeille vuoden parasta myyntiaikaa. Oululaisen kauppakeskus Zeppelinin Veli-Pekka Mäkinen arvioi Zeppelinin joulukuun myynnin olevan yli 50 prosenttia suurempi kuin muiden kuukausien keskimyynti.

Kauppa käy joulun alla kiivaana

Kauppakeskukset ovat liikkeille otollisia kumppaneita, sillä asiakkaat tulevat keskuksiin viihtymään ja tekemään ostoksia hyvällä joulumielellä. Esimerkiksi Zeppelinissä kävi joulukauden avajaispäivänä peräti 15 000 asiakasta!

Kauppakeskukset antavat vuokralaisilleen myös konkreettista tukea myyntiin ja markkinointiin.

”Olemme pitäneet vuokralaisille infotilaisuuden jo marraskuun puolella ja kertoneet, mitä eri mahdollisuuksia on olla esillä kauppakeskuksen joulussa,” Fågel sanoo.

Joulu on kauppakeskusten liikkeille vuoden parasta myyntiaikaa. Mäkinen arvioi Zeppelinin joulukuun myynnin olevan yli 50 prosenttia suurempi kuin muiden kuukausien keskimyynti.

”Kauppiaille joulun merkitys on kyllä paljon tuota lukua suurempi. Joulun alla päästään yleensä myymään normaalikatteista tavaraa ilman suuria alennuksia, joten vuoden viimeinen kuukausi on vähittäiskaupan tulokselle merkittävä,” Fågel kertoo.

Suomen parhaimmaksi valittu kauppakeskus Forum panosti tänä vuonna jouluvalaistukseen. Valaistusta on kehuttu Suomen kauneimmaksi.

Kauppakeskusten tärpit:

  • FORUM: Vuoden parhaaksi suomalaiseksi kauppakeskukseksi valittu Helsingin Forum säihkyy jouluista valoa. Sisätilojen jouluvalaistusta ei ole turhaan kiitelty Helsingin kauneimmaksi.
  • ELO: Pirkanmaan suurimpiin kauppakeskuksiin lukeutuvaan Kauppakeskus Eloon on helppo tulla, kuljitpa sitten omalla autolla tai bussilla. Jouluostosten lomassa saat mahdollisuuden ihastella Ylöjärven pisintä joulutervehdystä ja fiilistellä joulutunnelmaa paikallisten artistien esityksiä seuraten.
  • CITYCENTER: Citycenteristä bongaat stadin kauneimman makkaran. Makkaratalon maskotti, julkisivun makkaraputki, on pukeutunut tuhansista led-valoista punottuun jouluasuun. Vanhojen tuttujen liikkeiden lisäksi joulunalus on tuonut Citycenteriin uusia tuttavuuksia.
  • ZEPPELIN: Zeppelinin joulutori avataan tänä jouluna jo kolmatta kertaa. Joulutorilta löytyy ihastuttavia käsitöitä ja tietysti jouluherkkuja. Lahjatarjontaa täydentää tänä vuonna myös Finlaysonin pop up -sesonkimyymälä. Tunnelmalliset ulkotulet syttyvät yhteistyössä paikallisen Lions Clubin kanssa moottoritien ramppien varsille joka perjantai ja lauantai.

Julkaistu

12.12.2016
Tags

Tutustu toimitilaan

Mannerheimintie 14-20, Helsinki, Kamppi
Mannerheimintie 14-20
40000m²