Miten yhdistetään ympäristöystävällisyys, työhyvinvointi ja ajansäästö? Ratkaisu on polkupyörä. Pyörää ei tarvitse keksiä kokonaan uudestaan, mutta työsuhdepyörä ja Palaveriponi ovat innostavia uusia sovelluksia.

Työsuhdepolkupyörällä matka taittuu huolettomasti ja joutuisasti

Oletko sinä pyöräillyt pitkään aikaan? Voisitko kuvitella ryhtyväsi työmatkapyöräilijäksi? Miten työpaikalle ylipäätään pääsee polkupyörällä mitenkään säällisessä ajassa? Monella meistä voi olla vuosikymmenien tauko aktiivisemmasta pyöräilystä, ja uudelleenaloittaminen voi tuntua vaikealta.

Aloittaessamme Spondassa työsuhdepyöräilyn vuonna 2010 nämä kysymykset pyörivät mielessämme. Luulimme, että pyöräilystä innostuisivat talon sporttisimmat  henkilöt.  Luulimme väärin.  Suosio oli paljon odotuksiamme suurempaa myös vähemmän liikkuneiden joukossa. Ensimmäisenä mukaan lähteneet kertoivat kollegoilleen, kuinka työmatka taittui jopa bussia nopeammin tai kuinka kevään etenemistä on mukava tarkkailla pyöräteiden pientareilla. Tavallinen talvikelikään ei ollut heille ylittämätön este. Positiivisten viestin myötä innostus levisi porukassa.

Palaveriponilla hurautamme nopeasti asiakkaidemme luokse

Oman työsuhdepyörän lisäksi tarjoamme Helsingissä henkilöstöllemme yhteiskäyttöpolkupyörän käytettäväksi palaveri- ja asiakastapaamismatkoihin. Nimesimme kolmivaihteisen Poni-merkkisen kaupunkipyörän Palaveriponiksi.  Olen ilahtunut, ettei Palaveriponimme ole jäänyt pelkästään hyväksi ideaksi, vaan siitä on tullut suosittu vaihtoehto kaupunkialueella liikkumiseen. Jos liituraitapuvussa tai hameessa ja korkokengissä voi katu-uskottavasti pyöräillä Lontoossa ja Pariisissa, niin kyllä voi Helsingissäkin!

Yhden sairauspoissaolopäivän kustannus vastaa 3–4 kuukauden työsuhdepyöräkustannusta

Tarjoamme työsuhdepyöriä koko henkilöstöllemme Suomessa. Noin 110:stä työntekijästämme jo kolmisenkymmentä on ottanut käyttöön työsuhdepyörän. Minä itse ja kaikki muutkin työsuhdepyöräilyn aloittaneet jatkamme sitä yhä, ja uusia innokkaita pyöräilijöitä liittyy mukaan joukkoon joka kevät varsinaisen pyöräilykauden käynnistyessä.

Työsuhdepyöräily on osa Green Office -ohjelmaamme ja henkilökuntamme liikuntamahdollisuuksien tukemista. Työnantajan näkökulmasta työsuhdepyöräilyn kustannukset ovat myös investointi työhyvinvointiin;  pyöräilyllähän on tunnetusti suotuisa vaikutus esimerkiksi painonhallintaan ja fyysisen kunnon kehittymiseen.

Heli Mäkelä
Spondan henkilöstöpäällikkö

Julkaistu

14.5.2013
Tags