Uudet toimitilat Haagan Estradissa vauhdittavat KONE Hissien asiakaslähtöistä toimintatapaa. Tilat ovat nyt myös Suomen ekotehokkaimpia, sillä osa käyttösähköstä tuotetaan aurinkoenergialla.

Äskettäin uusiin toimitiloihin muuttanut KONE Hissit Oy on suomalaisen talouden menestyjä. Hissejä, liukuportaita ja muita ihmisvirtaratkaisuja sekä niiden huoltoa Suomessa operoivan yhtiön liikevaihto oli viime vuonna lähes 200 miljoonaa euroa.

KONE Hissien uusi toimitila sijaitsee Sponda rakennuttamassa ja omistamassa Estradissa, jolle on myönnetty LEED® Platina -ympäristösertifikaatti. LEED®-platina on kansainvälisesti tunnetun ja arvostetun ympäristöjärjestelmän korkein taso.

Estradi täyttää sertifioinnin kriteerit selkeästi. Jo toimistotalon suunnittelussa ja rakentamisessa on valittu energiatehokkaat ja ympäristöä säästävät ratkaisut. Lisäksi toimistotalon katolla on aurinkosähköpaneelit, jotka tuottavat kiinteistöön energiaa. Kattopinnoilla on käytetty aurinkosäteilyä heijastavaa kermiä.

Estradi sijaitsee Haagassa, Kehä I:n ja Hämeenlinnantien risteyksessä. Sinne on erinomaiset yhteydet julkisilla liikennevälineillä ja hyvät pyörätiet.

Työtiloissa on käytössä ARE Sensus -talotekniikkajärjestelmä, jossa lämmitys ja jäähdytys hoituvat säteilytekniikkaan perustuvalla Sensus-paneelilla. Energiatehokkuuden lisäksi järjestelmä takaa tilojen käyttäjille miellyttävän sisäilmaston vähentämällä jäähdytetyissä rakennuksissa koettuja veto-ongelmia.

Talon katolla on aurinkopaneelit ja auringonsäteilyä heijastavaa kermiä.

Estradi sai sertifioinnissa erityisen hyvän arvion myös sijainnista. Estradi on rakennettu Aku Korhosen tielle Helsingin Haagaan, Kehä I:n ja Hämeenlinnanväylän risteyskohtaan. Sieltä pääsee helposti niin Helsingin keskustaan, Vantaalle kuin Espooseen. Toimitilaan pääsee hyvin julkisilla kulkuvälineillä, ja kiinteistön edestä on varattu parkkipaikat vähäpäästöisille autoille ja polkupyörille. Aivan vierestä kulkee useita bussilinjoja, ja Pohjois-Haagan juna-asemalle ja lentoasemalle on niin ikään lyhyt matka.

LEED-platina on ympäristösertifikaatin ylin taso.

Työskentelyä asiakkaan silmin

KONE Hissit muutti Estradiin kesällä. Yhtiö pääsi vaikuttamaan siihen, minkälainen Spondan omistamasta uudisrakennuksesta tuli. Tärkeää KONE Hisseille oli ennen kaikkea se, että tila tukee asiakaslähtöistä toimintatapaa ja lisää henkilöstön viihtyvyyttä.

KONE Hissien toimitila Estradissa on kahdessa kerroksessa. Kumpikin kerros on kauttaaltaan monitilatoimistoa, eikä kenelläkään ole omaa työhuonetta.

Monitilatoimistossa tiimit voivat työskennellä luontevasti eri kokoonpanoissa asiakkuuksien mukaan.

”Tämä oli iso kulttuurin muutos aiemmasta. On kuitenkin ollut ilo seurata, miten paljon vuorovaikutusta tiloissa syntyy. Silti kaikki ovat löytäneet tarvittaessa rauhallisen tilan tai neuvotteluhuoneen”, kuvailee toimitusjohtaja Heikki Haasmaa.

Uudet tilat on järjestetty siten, että toimitusketjusta vastaavat ihmiset voivat työskennellä yhdessä. Aiemmin henkilöstö oli sijoitettu yksiköittäin, eikä se aina tukenut projektien toteutusta.

”Istumme nyt samalla tavalla kuin asiakas näkee meidät”, Haasmaa kuvailee.

Kiinteistön vieraat voivat käyttää virtuaalivastaanottoa itse.

Virtuaalivastaanotto on mutkaton

Estradin kiinteistö on tehokas, mutta siellä on silti kaikki konelaisten toivomat palvelut. Alakerrassa on Theron Cateringin ylläpitämä henkilöstöravintola. Aulassa on virtuaalivastaanotto, jossa vieraat voivat päätteen ja kosketusnäytön avulla kirjautua itse sisään taloon. Kirjautumisesta lähtee automaattisesti ilmoitus emännälle tai isännälle. Kunto­salia tai saunaa tiloissa ei ole, mutta kuntosalipalvelut on hankittu yhteisostona viereisessä Kauppakeskus Kaaressa sijaitsevasta hyvinvointikeskuksesta.

KONE Hisseillä on myös pohjakerroksessa iso varaosavarasto. Noin 80 prosenttia varaosista on valmiiksi huoltoautoissa, mutta loppuosa haetaan varastosta. Toimitilaan on oltava hyvät kulkuyhteydet. Estradissa onkin laaja parkkialue ja mahdollisuus ajaa talon ympäri poistumistielle.

Lounasravintola palvelee kiinteistön ala-aulassa.

Uudet tilat sisustaa henkilöstöstä koottu työryhmä.

”Odotan innoissani, mitä hauskaa tänne keksitään”, Haasmaa toteaa.

Haasmaa valittiin tänä vuonna Teknologiateollisuuden vuoden nuoreksi johtajaksi. Hän toppuuttelee kysymyksiä menestyksen syistä.

”Koneella menee maailmanlaajuisesti hyvin, ja ­se toki heijastuu myös meihin”, hän sanoo.

”Suomen markkina on haastava, mutta olemme panostaneet asiakasuskollisuuteen ja -tyytyväi­syyteen.”

KONE Hissien suurin menestystekijä asiakaslähtöisyyden lisäksi on Haasmaan mukaan henkilöstö.

”Henkilöstömme viihtyvyys on meille strateginen tavoite. Haluamme, että KONE Hissit on tavoiteltu työpaikka. Tähtäämme siihen, että tiimimme on rakennettu huippuammattilaisista ja että heillä on ilo tulla töihin. Sillä tavalla pidämme osaajat talossa”, hän perustelee. 

Teksti: Johanna Hytönen

Julkaistu

23.11.2015
Tags

Tutustu toimitilaan

Aku Korhosentie 8, Helsinki, Pohjois-Haaga
Aku Korhosentie 10
4400m²

Yhteyshenkilö

Eero Junni
Asiakkuuspäällikkö