Digitoimisto Frantic on kasvanut viime vuosina vauhdilla. Helsingin Ruoholahdesta löytyi toiveiden mukainen tila, joka on yhtiön edellisten toimitilojen tapaan kaikkea muuta kuin tavallinen.

Franticin henkilöstömäärä on tuplaantunut kolmessa vuodessa. Ruoholahden Poijussa sijaitseva uusi toimitila on digipalveluja suunnittelevalle yhtiölle jo kolmas osoite muutaman viime vuoden aikana.

Franticin edellinen toimitila sijaitsi Spondan omistamassa entisessä tehdaskiinteistössä Kalevankatu 30:ssa. Tätä ennen yhtiö toimi Spondan tiloissa Iso Roobertinkatu 28:ssa.

Lisätilaa kaivattiin erityisesti spontaaniin ideointiin.

”Edellisissä tiloissa henkilöstömäärä kasvoi niin suureksi, että ideointitilat piti muuttaa työpisteiksi. Nyt tilaa on sekä ideointiin että rauhalliseen työskentelyyn”, iloitsee Franticin HR Manager Tiina Lehtilä.

Franticin henkilöstömäärä on tuplaantunut kolmessa vuodessa.

Valoisat toimitilat yhdessä kerroksessa

Porkkalankatu 20:een Frantic muutti helmikuun alussa 2016.

”Erityisen tyytyväisiä olemme siihen, että tilat edistävät luovaa työtämme. Meille oli myös tärkeää, että tilat ovat yhdessä kerroksessa, jotta henkilöstömme ei jakaudu “kahden kerroksen väkeen”. Haluamme ylläpitää perhemäisyyttä ja sitä, että kaikki tuntevat toisensa etunimeltä”, Lehtilä kertoo.

Lisätilaa saatiin erityisesti vapaaseen ideointiin.

Uusi toimitila on erittäin valoisa. Melkein kaikki ulkoseinät ovat lattiasta kattoon ikkunaa.

”Tämä saattaa tuoda haasteitakin kesällä, mutta selkeästi se ainakin vaikuttaa työntekijöidemme energiatasoon positiivisesti”, Lehtilä toteaa.

Suuretkin asiakastilaisuudet onnistuvat omissa tiloissa

Muuton myötä tilamäärä yli kaksinkertaistui ja on nyt 900 neliömetriä. Yhtiön tiloissa voi nyt esimerkiksi järjestää suuria asiakastilaisuuksia.

”Olemme panostaneet uudessa tilassamme myös tekniikkaan. Meillä on parhaat audiovälineet sekä yli kolme metriä leveä valkokangas”, Lehtilä kertoo.

Nykyiset toimitilat soveltuvat myös yhteisiin kokoontumisiin ja esitysten pitämiseen tai viikonlopun ”aloituspöhinöihin”.

Myös päivätorkkujen ottaminen on sallittu.

Uninurkka edistää luovuutta

Työtiloja on paljon erilaisia.

”Meillä voi työskennellä isoilla sohvillamme, hiljaisissa kahden hengen huoneissa, keinutuoleissa, lounas- ja taukotilassa tai vaikkapa pistäytymispaikoillamme. Eikä kukaan pistä pahaksi, jos haluaa istahtaa keskelle lattiaa ja luonnostella ideoitaan jättipaperille”, Lehtilä kuvailee.

Koska luova työ edellyttää pirteää ja levännyttä mieltä, uusissa toimitiloissa on myös “uninurkka” eli kotoisammin ”nukkari”. Tässä tilassa voi ottaa kaipaamansa päivätorkut tai vain lekotella riippumatossa tehden töitä omalla kannettavalla tietokoneellaan.

Tilat haluttiin sijoittaa yhteen kerrokseen, jotta kaikki tapaisivat luontevasti toisiaan ja oppisivat tuntemaan toisensa nimeltä.

”Me kannustamme työntekijöitämme työskentelemään juuri niin kuin he parhaaksi katsovat. Nukkarimme onkin kovassa käytössä. Ja kyllä, myös torkkujen ottaminen on ihan sallittua meillä. Jos väsyttää, on parempi torkahtaa hetkeksi ja jatkaa jälleen virkeänä”, Lehtilä kertoo.

Frantic halusi uusiin tiloihin myös kokolattiamaton, kuten edellisissä toimitiloissa. Se vaimentaa ääniä ja tuo kodinomaisuutta.

”Jätämme kengät eteisen telineeseen ja kuljemme toimistossa sukkasillamme. Kengättömyys tuo toimistoomme rentoa fiilistä!” Lehtilä lisää.

Sponda on ollut Franticin kumppani toimitila-asioissa yli kymmenen vuotta.

”Haluamme olla helposti saavutettavissa”

Ruoholahden valinnassa vaikutti myös keskeinen sijainti.

”Haluamme olla helposti saavutettavissa joka suunnasta”, Lehtilä kertoo.

Frantic on ollut Spondan asiakkaana nyt yli kymmenen vuoden ajan.

”Viestintä ja asioiden hoitaminen Spondan kanssa on ollut vuosien varrella mutkatonta ja sujuvaa. Tilantarpeen muuttuessa olemme aina löytäneet meille sopivan vaihtoehdon”, Lehtilä sanoo.

Teksti: Nina Garlo-Melkas

Julkaistu

14.3.2016
Tags

Tutustu toimitilaan

Porkkalankatu 20 A
14431m²

Yhteyshenkilö