Ennen uudistuksessa heitettiin kalliit kalusteet jätelavalle. Nyt osataan valita tietoisesti vaihtoehtoja, jotka ovat myöhemmin tuunattavissa tai kierrätettävissä.

Mainostoimisto Bob Helsinki ja digitoimisto Robot Helsinki yhdistyivät ja muuttivat saman katon alle. Työkulttuurit, väkimäärä ja työkuvien kirjo lisääntyivät. Uudella tilalla helpotetaan kulttuurien yhteensulautumista.

Bob the Robotin uudet toimitilat sijaitsevat Helsingin keskustassa Kasarmitorin laidalla. Valoisa ja avara, kodinomainen tila kutsuu peremmälle. Se ei näytä perinteiseltä toimistolta, eikä tilaa oikein tohdi tavanomaiseksi avokonttoriksi kutsua. Mieleen tulee, että tältä työtilat varmasti näyttävät tulevaisuudessa monessa muussakin työpaikassa.

Perustajaosakas, Art Director Anu Igoni tulee taustoittamaan Bob the Robotin uutta toimitilaratkaisua. Uusi tila saa Igonilta kehuja, muttei varauksetta. Sijainti on selvä plussa. Aiemmat tilat Sörnäisissä olivat lännestä tulijoille hankalat. Kasarmitori on ”demokraattisempi”, sinne pääsee paremmin julkisilla joka puolelta.

– Bobilla on aina ollut joko oma rakennus tai jotain muuta spesiaalia. Olisimme halunneet oman talon, mutta Helsingin keskustassa täytyy välillä tyytyä kompromisseihin. Kun emme saaneet taloa, valitsimme tilan, jossa on vaikuttavan kokoinen terassi. Arvelimme, että se on kesällä kiva.

– Sohva on meille ominaisin työpiste. Pöytä oli monelle pelkkä varasto, jonne turha tavara kerääntyi, Kari Eilola toteaa sohvan uumenista kannettava sylissään. Kännykän ilmoittaessa vaimeasti puhelusta mies siirtyy muualle puhumaan.

Lasse Kangasmaa on päätynyt toviksi pöydän ääreen kannettavansa kanssa ja tuijottaa muistiinpanoseinää, johon on ideoitu asiakkaalle uutta kampanjaa.

– Avoimen tilan etuja on muuntelukelpoisuus, tämä joustaa työmme mukaan, Igoni kertoo.

Muutaman metrin päässä ei olekaan enää Bob the Robotin porukkaa vaan samaan verkostoon kuuluvan Viestintätoimisto Myyn konsultteja. Satu Rasa makaa mahallaan sohvalla, Emilia Gustafsson on lattianrajassa Woodnotesin säkkituolilla kannettava sylissään. Ajatukset lentelevät naisten välillä tiuhaan, Gustafsson kirjaa ideoita ylös.

Remedy visioi ja sai tavoitteiden tilan

Remedy Entertainment edustaa tulevaisuuden toimialaa, peliteollisuutta, mutta heidän visioissaan 90-luvulla valmistunut Espoon Niittykummussa sijaitseva toimistorakennus muuntautui hienosti nykyaikaisiin tilavaatimuksiin.

Vieraan on vaikea edes kuvitella vanhaa tänä päivänä ympärilleen katsellessaan. Max Paynen ja Alan Waken uusi koti on vaikuttava näky.

– Noin vuosi sitten meille tuli tarve saada suuremmat toimitilat. Tämä paikka kiinnosti, sillä sijainti ja koko olivat sopivat ja se oli ehdokkaista ainoa, johon saisimme kaikki toimintomme saman katon alle. Ensimmäisessä katselmuksessa monen oli vaikea hahmottaa tilan mahdollisuuksia ja kohde putosi aluksi listamme hännille, Saku Lehtinen avaa keskustelun.


Pelifirmassa kun ollaan, sohvat ovat Remedyssä luontevia kokoontumispaikkoja.

– Urakan laajuus ja poikkeuksellisen kireä aikataulu arveluttivat, mutta tässä asiassa Sponda tuli hienosti vastaan. Kun saimme varmuuden, että projekti pystytään viemään läpi suunnitellusti ja ammattitaidolla, päätös oli paljon helpompi tehdä.

Remontissa leka on heilunut. Käytäväsokkelo on hävinnyt ja tilalle on syntynyt avaria lasiseinin jaoteltuja työskentelytiloja ja kohtaamispaikkoja. Kokoushuoneiden ovenpielissä hohtavat kosketusnäytöt ja niiden lasipinnat on tuunattu Remedyn peleistä tuttujen hahmojen varjokuvilla.

– Talon clue on se, että luontevasti tuetaan ihmisten työtapoja. Tilat edesauttavat sitä, että oikeat ihmiset kohtaavat toinen toisiaan ja ne ihmiset jotka eivät halua häiriintyä, voivat tehdä työtään täydessä rauhassa, Lehtinen kertoo. 

Teksti: Nina Garlo-Melkas

Julkaistu

18.3.2014
Tags