Sponda rakennuttaa Swecon käyttöön Helsingin Ilmalaan kolme toimistotaloa, joissa on huoneistoalaa yli 18 000 neliötä. Uusista tiloista on tulossa matalaenergiakohde, jolle haetaan kansainvälistä kultatason LEED-ympäristösertifikaattia.

Sweco on sekä Spondan asiakas että yhteistyökumppani. Alansa johtaviin yrityksiin kuuluva Sweco on Ilmalanrinteen hankkeessa mukana rakennuttajakonsulttina, energia- ja ympäristökonsulttina sekä rakennesuunnittelijana.

”Haluamme myös omassa toimitilassamme elää kuten konsultoimme ja toimimme asiantuntijaprojekteissa”, kuvailee Sweco Finlandin maajohtaja Markku Varis.

Ilmalanrinteen kolme toimistotaloa valmistuvat joulukuussa 2015. Sweco muuttaa uusiin tiloihin vuoden 2016 alussa.

Energiankulutus pienemmäksi

Sweco on liiketoiminnassaan sitoutunut kestävään kehitykseen. Sweco Groupissa on käytössä yhteinen ja yhtenäinen ISO 14001:n mukainen sertifioitu ympäristöjärjestelmä.

”Ympäristönäkökohdat ja tavoitteellinen ympäristötietoisuus ovat jo vuosien ajan olleet suunnittelumme ja  oman toimintaympäristömme tarkkailun tavoitteena. Kehitämme ympäristötietoista suunnittelua, lisäämme ympäristötietoisuutta ja kiinnittämme huomiota muun muassa toimintaympäristömme energiankulutukseen ja jätteen määrän vähentämiseen”, kertoo Varis.

Sweco seuraa jatkuvasti myös omien toimitilojensa käyttömukavuutta, toimivuutta sekä tila- ja energiatehokkuutta.

”Ilmalanrinteessä ei ole hukkaneliöitä, mutta tilat ovat siitä huolimatta muunneltavat ja viihtyisät ja sopivat meidän moderniin tapaamme tehdä bisnestä asiakkaidemme kanssa”, kuvailee Varis.

”Yhteistyö Spondan kanssa on sujunut mainiosti, sillä meillä on yhteiset tavoitteet, kuten ekotehokkuus.”

Sweco kävi läpi liki vuoden kestäneen valintaprosessin ennen muuttopäätöstä. Hyvä sijainti, kokonaistaloudellisuus, muunneltavuus, tila- ja ympäristötehokkuus, käyttäjämukavuus ja viihtyisyys olivat Swecon keskeiset valintakriteerit. Tärkein asia kuitenkin oli, että tila sopii Swecon asiakaslähtöiseen liiketoimintaan.

”Olemme asiantuntijayritys ja meille on tärkeää, että henkilöstömme viihtyy ja että toimitilat tukevat liiketoimintaamme ja toimintatapojamme. Se koituu aina asiakkaidemme eduksi. Uudet tilat soveltuvat erityisen hyvin asiakas- ja palveluliiketoimintamme vaatimaan yhteistyöhön ja mahdollistavat erilaisia työtapoja ja -tilanteita”, kertoo Varis.

Swecon uusiin tiloihin tulee erilaisten työpisteiden lisäksi niin neuvotteluhuoneita, vapaamuotoisia yhteisiä tiloja kuin hiljaisen työn pisteitä. Yrityksen tilankäyttö tehostuu nykyisestä. Tällä hetkellä Swecon henkilöstö on jakautunut pääkaupunkiseudulla kahdeksaan eri osoitteeseen.

Ilmalanrinne sijaitsee näköalapaikalla

Ilmalan kainalossa sijaitsevaan uudisrakennukseen on kätevä yhteys niin junalla kuin muilla julkisilla liikennevälineillä koko pääkaupunkiseudulta. Kaikkiin ilmansuuntiin pääsee kätevästi myös autolla, ja lentoasema on puolen tunnin ajomatkan päässä.

Sijainti keskustan kupeessa auttaa välttämään pahimmat ruuhkat. Kesällä 2015 avautuva Kehärata ja vuonna 2016 liikenteen aloittava Länsimetro lisäävät vaihtoehtoja entisestään.

Ilmalanrinteen kolme toimistotaloa valmistuvat joulukuussa 2015, ja Sweco muuttaa uusiin tiloihin vuoden 2016 alussa. Spondan Ilmalan-kohteessa on rakennusoikeutta vielä kahdelle uudelle toimistorakennukselle.

Spondalla on parhaillaan käynnissä Ilmalanrinteen lisäksi toinenkin iso kiinteistöhanke. Harjakorkeuteen nousi äskettäin toimitalo Estradi Helsingin Lassilassa, Kehä I:n ja Hämeenlinnanväylän yhtymäkohdassa.

Sponda on pääkaupunkiseudulla huomattava rakennuttaja, ja yhtiön kiinteistökehityshankkeet muodostavat merkittävän osan pääkaupunkiseudun meneillään olevista uudishankkeista. Sponda rakennuttaa kaikki kiinteistökohteet pitkäaikaiseen omistukseensa ja vuokraukseen.

Teksti: Johanna Hytönen

Julkaistu

13.3.2015
Tags

Yhteyshenkilö

Kari Autio
Hankekehityspäällikkö