Lokakuun alussa, vilkkaimpaan lounasaikaan, vietettiin Ruoholahden Sulka-kiinteistössä ympäristötoripäivää. Torin pääteemoina olivat energiatehokkuus sekä jätteiden hyötykäyttö ja kierrätys.

Sponda isännöi ympäristötapahtumaa yhdessä Ruoholahden Sulka -talossa toimivan ympäristökumppaninsa Deloitten ja yhteistyökumppaneidensa Theron Cateringin, Lassila & Tikanojan, WWF:n ja Ovenian kanssa.

Tapahtuma houkutti kymmenittäin kiinteistössä työskenteleviä tutustumaan keinoihin, joilla jokainen voi lisätä Deloitte-talonakin tunnetun rakennuksen energiatehokkuutta ja ympäristövastuullisuutta. Torilla oli tarjolla myös tietoa toimitilaruokailun ympäristö- ja energiavaikutuksista.

Ympäristötorit ovat osa Spondan vuonna 2011 käynnistämää Ympäristökumppanuusohjelmaa, jonka tavoitteena on vähentää toimitilojen energiankulutusta, parantaa jätteiden kierrätystä ja ympäristön viihtyisyyttä yhteistyössä asiakkaiden kanssa.

Muutama toripäivä joka vuosi

”Järjestämme ympäristötoreja muutaman kerran vuodessa yhdessä kumppaneidemme kanssa. Ympäristökumppaneita Spondalla on tällä hetkellä parikymmentä, ja määrä lisääntyy vuosittain. Ympäristöyhteistyöllä asiakkaiden kanssa haluamme minimoida kiinteistöjen käytön aikaisia ympäristövaikutuksia”, toteaa Spondan ympäristövastuupäällikkö Hannamari Koivula.

Ruoholahden Sulka -toimistotalo erottuu jo nyt vastuullisuudellaan: Ovenian kiinteistöpäällikkö Jarmo Pousin mukaan kaatopaikkajätteen määrä on kiinteistössä pudonnut viimeisen neljän vuoden aikana yhdeksästä tonnista tonniin. Myös talon päävuokralainen Deloitte on onnistunut ympäristötavoitteissaan vähentämällä muun muassa sähkönkulutustaan noin viidenneksellä viime vuoden tasosta.

”Samalla ovat myös matkustamisesta aiheutuvat kasvihuonepäästöt pienentyneet vähentyneen lentomatkustamisen ja etätyöratkaisujen ansiosta”, toteaa Sirpa Känkänen, Deloitten Office Management -päällikkö.

Ateriavalinnoilla vaikutat ympäristöön

Lassila & Tikanoja kampanjoi tilaisuudessa jätteiden lajittelun tärkeydestä tarjoamalla vinkkejä siitä, kuinka kukin omilla toimillaan voi pienentää kaatopaikkajätteen määrää toimitalossa.

”Jokaisella kiinteistöllä on omat tarpeet jätteiden lajittelussa. Tarjosimme tilaisuudessa mahdollisuuden tutustua nimenomaan tämän kiinteistön lajittelukäytäntöihin”, kertoi Lassila & Tikanojan asiakaspalvelupäällikkö Janne Savolainen.

Ruoholahden tapahtumassa olivat mukana ensimmäistä kertaa noin 60 henkilöä työllistävä catering-palveluiden monitoimiosaaja Theron Catering sekä Spondan jo vakiintunut ympäristötoritapahtumien kumppani WWF.

”Koska tilaisuus järjestettiin lounasaikaan, halusimme korostaa sitä, että luontoa voi suojella myös ateriavalinnoilla. Kasvispainotteinen ruokavalio on ympäristöystävällinen vaihtoehto, ja omilla ruokailuvalinnoillakin voit vaikuttaa kasvihuonepäästöjen määrään”, toteaa WWF:n Green Office päällikkö Helka Julkunen.

Julkaistu

3.11.2014
Tags

Tutustu toimitilaan

Porkkalankatu 24, Helsinki, Ruoholahti
Porkkalankatu 24
11135m²