Suosittu ruotsalainen kampaamobrändi Rapunzel of Sweden käynnisti syksyllä maailmanvalloituksensa Suomesta. Ensimmäiseksi liikepaikaksi valikoitui huolellisen harkinnan perusteella Citycenter Helsingin ydinkeskustasta.

Hiuslisäkkeisiin ja hiustenpidennyksiin erikoistunut Rapunzel of Sweden on seitsemässä vuodessa kasvanut menestystarinaksi. Prinsessasadusta nimensä saanut Ida Backlundin perustama kampaamo- ja kauneusalan yritys aloitti verkkokauppana ja laajensi toimintaansa konseptimyymälöihin vuonna 2011.

Kun yritys suunnittelee maailmanvalloitusta, tärkeää on selvittää huolella, mihin paikkaan ensimmäinen liike uudessa maassa kannattaa perustaa. Elokuussa avattu Citycenterin myymälä on ensimmäinen askel myymäläkonseptin kansainvälistymisessä.

Myymäläpäällikkö Sonja Vaatsion mielestä Citycenterin markkinointi on ollut hyvin tukena yrityksen kehittämisessä ja markkinoinnissa.

”Olemme myös ensimmäinen kauppakeskuksessa sijaitseva Rapunzelin myymälä, sillä Ruotsin viisi myymälää ovat perinteisiä kivijalkamyymälöitä”, kertoo myymäläpäällikkö Sonja Vaatsio.

Henkilökohtainen palvelu vauhdittaa myös verkkomyyntiä

Noin 75 neliömetrin tilojen etuosassa on tuotemyymälä ja kohtaamispiste, jossa voi vaikkapa ladata kännykän tai somettaa. Kampauspisteitä on neljä kappaletta.

”Olemme hakeneet myymäläämme nuorekasta, helposti lähestyttävää tunnelmaa”, Vaatsio sanoo.

Nuoret naiset ovat ottaneet ilolla vastaan Citycenterin uuden tulokkaan. Vaikka Rapunzelin tuotteita on voinut helposti tilata verkosta jo vuosia, rikastaa henkilökohtainen palvelu ja tuotteisiin tutustuminen asiakaskokemusta.

”Asiakkaat arvostavat kampaajien asiantuntemusta ja haluavat hypistellä tuotteita ennen kuin tekevät ostopäätöksen.”

Hiustenpidennyksissä ovat nyt muodissa punertavat ja kupariset lämpimät sävyt. Hoitavat värinaamiot ovat myös suosittuja, sillä niiden avulla hiuslisäkkeiden perusvärejä voi tuunata mieleisekseen. Myös hiusten ja ripsien tuuhennoksia kysytään paljon.

Some ja bloggarit tukena Rapunzelin brändinrakentamisessa

Brändinrakentamisessa viisi henkilöä Suomessa työllistävä Rapunzel luottaa somen voimaan.

”Tuotamme pian Instagramiin ja Snapchatiin omaa materiaaliamme. Teemme yhteistyötä myös bloggareiden kanssa.”

Vaatsio on innostunut myös yhteistyöstä Citycenterin markkinoinnin kanssa.

”Kauppakeskuksen markkinointi-ihmiset ovat mukavia ja halukkaita auttamaan ja kehittämään toimintaamme”, hän kiittelee.

Julkaistu

1.11.2016
Tags

Tutustu toimitilaan

Kaivokatu 8, Helsinki, Ydinkeskusta
Kaivokatu 8
20000m²
]