Sanoma halusi luoda työntekijöilleen inspiroivat, luovuutta ruokkivat ja yhteisöllisyyttä edistävät työtilat. Niistä mediayhtiö etsii lisäpotkua kilpailun haasteisiin. Sopivat tilat löytyivät Ruoholahdesta, ja ne uudistettiin täysin Sanoman tarpeisiin.

Johtavan media- ja oppimisratkaisukonsernin uusissa toimitiloissa investoitiin inspiroivaan ja joustavaan työympäristöön. Se vahvistaa mediajätin asemia tiukassa kilpailutilanteessa ja valaa uskoa alan tulevaisuuteen.

Jo ensivaikutelma lumoaa. Ruoholahden Porkkalankadulla sijaitsevan toimitilan valkeana hohtava aula on kuin moderni uutishuone tai designliikkeen ja taidemuseon hybridi.

Kutsuva aula sopii myös työtilaksi.

Värimaailma vaihtuu nappia painamalla

Jättimäiset näytöt aulan seinillä sykkivät mediatalon sisältöjä, uutis- ja somevirtaa sekä infoa mediatalon palveluista. Aulan värimaisemaa voi vaihtaa kaukosäätimellä.

Ruoholahden kauppakeskuksen vieressä sijaitsevat tilat remontoitiin Sanomaa varten kokonaan uusiksi. A-talon kakkoskerroksen kokouskeskuksen lisäksi Sanoman käytössä on neljä kerrosta B-talossa sekä yksi kerros C-talossa, yhteensä 10 000 neliötä.

Yhteisöllisyys lisää luovuutta

Monitilaympäristössä on varattavia ja vapaassa käytössä olevia neuvotteluhuoneita ja vetäytymistiloja, joustavasti muunneltavia tiloja tiimien tai projektien käyttöön sekä valokuvausstudio, jossa on oma sisäänkäynti ja jonka kupeessa on viimeisen päälle varusteltu keittiö − mainio paikka toteuttaa vaikkapa kokkiohjelmia verkkoon.

Uudet tilat on suunnitellut Pohjoismaiden suurin sisustussuunniteluun ja korjausrakentamiseen erikoistunut suunnittelutoimisto Gullstén-Inkinen.

– Haluamme tarjota työntekijöillemme inspiroivat, luovuutta ruokkivat ja yhteisöllisyyttä edistävät työtilat, joissa on huomioitu mahdollisimman monipuolisesti erilaiset työskentelytavat, kertoo viestintäpäällikkö Tuomas Littunen.

Kokouskeskuksen neuvotteluhuoneet on nimetty tunteilla, joita Sanoman tuottamat sisällöt herättävät: riemua, intohimoa, yllätyksiä, inspiraatiota. Vaihtelevat värimaailmat ruokkivat mielikuvitusta ja luovuutta.

Ruoholahteen muuttavat Sanoma Lifestyle, Kids Media, Sanoma Pro, Sanoma Tekniikkajulkaisut, Head Office Finland ja Sanoma Technology. Lehtien toimittajilla on nimikoidut työpisteensä. Me Naisten, Glorian tai Cosmopolitanin kaltaiset mediabrändit työskentelevät nyt aiempaa läheisemmin samoissa kerroksissa.

Kun myös brändien yhteiset teematoimitukset ovat lähellä, on aiempaa joustavampaa ja helpompaa kehittää yhdessä uudenlaisia kaupallisia konsepteja tai yhteistyötä.

Avotiloissa ihmiset kohtaavat helpommin ja syntyy ideoita, kertoo viestintäpäällikkö Tuomas Littunen.

– Media-ala uudistuu kovaa vauhtia, mikä edellyttää ketteryyttä ja rohkeutta kokeilla uusia ratkaisuja. Nyt on vaivattomampaa törmäyttää osaamista, perustaa uusia tiimejä tai kehitellä yhdessä uusia projekteja. Se vahvistaa varmasti myös työntekijöiden motivaatiota kokeilla uusia asioita, Littunen sanoo.

Porkkalankatu on osa Sanoman pääkaupunkiseudun kampusta, jonka muut osat ovat Töölönlahden Sanomatalo ja Vantaalla sijaitseva Sanomala. Ruoholahti on sijainniltaan ihanteellinen urbaani sykkivä ympäristö, jonne niin työntekijöiden kuin asiakkaiden on helppo tulla. Ruoholahden tilat korvaavat kolme vanhaa Sanoman toimipistettä.

– Saamme vahvistettua läsnäoloamme kaupunkikuvassa siellä missä ihmiset liikkuvat. Se on hyväksi yrityskuvallemme. Visiomme keskustakampuksesta täydentyy nyt, kun Baanan molemmissa päistä löytyy toimitilamme, Littunen kertoo.

– Aiemmissa toimitiloissa oltiin enemmän siiloissa. Nyt on vaivattomampaa törmäyttää osaamista, Littunen sanoo.

Teksti: Olli Manninen

Julkaistu

18.4.2015
Tags

Tutustu toimitilaan

Porkkalankatu 20 A
14431m²