Sisustusliike Habitat avaa ensimmäisen Suomen myymälänsä loppusyksystä vilkkaalle paikalle Helsingin keskustaan, kauppakeskus Citycenteriin. Niin kutsuttuun Makkarataloon löytää moni ilman nettikauppaakin, sillä liikenteen solmukohdan läpi kulkee päivittäin valtava määrä työmatkaansa taittavia kaupunkilaisia.

Ranskalainen Habitat-sisustusketju avaa loppusyksystä liikkeen Helsingin ytimeen, vilkkaalle paikalle, Spondan kiinteistöön Citycenter-kauppakeskukseen. Toimitusjohtaja Vincent Destailleurin mukaan keskustassa sijaitseva liike takaa brändin näkyvyyden.

”Jos olemme kaupungin ulkopuolella, meidän pitää mainostaa. Kun liikkeemme sijaitsee keskustassa, brändi näkyy hyvin.”

Toimitusjohtaja on jo käynyt itsekin tutustumassa uuteen, 1 400 neliömetrin kokoiseen liiketilaan.

”Tila on kahdessa kerroksessa, ja siinä on paljon pilareita. Tila ei ole helpoin mahdollinen huonekalukaupalle, mutta sijainti on erinomainen.”

Toimitusjohtaja Destailleurin mukaan erityisesti piensisustustavaroiden kauppa on menestyksekästä vilkkaalla liikepaikalla. Noin puolet Habitatin valikoimasta on sisustustavaroita, puolet huonekaluja.

”Ihmiset kysyvät minulta usein, onko Habitat huonekaluliike, joka myy sisustustavaroita, vai sisustustavaraliike, joka myy huonekaluja. Vastaan, että 50–50.”

Kaksi muuta Suomen-myymälä tulevat hieman kauemmas keskustasta, Destailleurin mukaan toinen lähelle Helsinki-Vantaan lentokenttää. Alustavia suunnitelmia on myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelle avattavista liikkeistä.

Vaikeat ajat mahdollisuus

Habitat saapuu Suomeen juuri, kun Kesko on ilmoittanut sulkevansa neljä Kodin ykkönen -sisustustavarataloa. Taantuma saa monet miettimään, laittaako rahansa sisustamiseen vai johonkin muuhun.

”On selvää, että ajat ovat hankalat, mutta vaikeat ajat ovat meille mahdollisuus. Uskon Habitatiin eikä minua pelota, sillä olemme melko ainutlaatuinen toimija sisustusmarkkinoilla.”

Habitat palkkaa Citycenterin myymäläänsä 20 työntekijää.

Destailleurin mielestä Habitatin tyyli muistuttaa eniten tanskalaistaustaista Boliaa ja muita tunnettuja tanskalaisia sisustusbrändejä. Monilla muilla ei kuitenkaan ole laajaa kokoelmaa sisustustavaroita, minkä Destailleur näkee Habitatin valttina.

Suomen lisäksi Habitat on laajentamassa muun muassa Kiinaan, Thaimaahan, Singaporeen ja Yhdistyneisiin arabiemiraatteihin. Myös omista menestyneistä sisustusmerkeistä tunnettu Tanska on suunnitelmissa.

Habitat on panostanut viime vuosina erityisesti Pohjoismaihin. Niistä löytyy toimitusjohtajan mukaan runsaasti yhtiön kohderyhmänmukaista asiakaskuntaa. He ovat urban chic: vapaasti suomennettuna tyylikkäitä kaupunkilaisia.

”Suomen ilmasto on samankaltainen kuin Ruotsissa ja Norjassa. Ihmiset viettävät paljon aikaa kotona, ja koti on tärkeä paikka. Siksi kodin sisustamiseen käytetään aikaa ja rahaa”, Destailleur uskoo.

Teksti: Julia Isoniemi

Julkaistu

2.9.2014
Tags

Tutustu toimitilaan

Kaivokatu 8, Helsinki, Ydinkeskusta
Kaivokatu 8
20000m²