Schibsted Media Groupiin kuuluva verkon kauppapaikka Tori.fi muutti Eliel Saarisen suunnittelemaan arvokiinteistöön Helsingin keskustassa. Luovien ammattilaisten suosituksi kohtaamispaikaksi on muodostunut oma kahvila, jota pyörittää Kalliostakin tutun Goodlife Coffee Barin perustajat.

Kahvila baristoineen antaa inspiroivan ja kodikkaan ensivaikutelman Keskuskadulla sijaitsevista Torin uusista tiloista. Kahvilalla on kuitenkin myös tärkeä rooli eri kerroksissa työskentelevien ihmisten kohtaamispaikkana.

”Kerrokset jakavat helposti porukkaa. Halusimme uusiin työtiloihin sellaisen kiintopisteen, joka inspiroi kaikkia, ja jonne jokaisen on helppo tulla. Omalla kahvilalla varmistamme, että ihmiset tapaavat toisiaan. Kohtaamiset ja ihmissuhteet ratkaisevat, miten firmat menestyvät”, sanoo Torin toimitusjohtaja Juha Meronen.

Schibsted-konsernilla huima kasvun nälkä Suomessa

Torin lisäksi tiloissa toimivat myös Schibsted Media Groupiin kuuluvat lainavertailupalvelu Lendo.fi ja diilipalvelu Letsdeal.fi.

”Nyt emokonsernin kaikki brändit ovat samassa osoitteessa ja tilaa löytyisi myös kasvulle. Schibstedin näkökulmasta Suomi on kiinnostava kasvumarkkina”, Meronen sanoo.

Katosta roikkuvat korituolit sopivat hyvin itsenäiseen työskentelyyn.

Edelliset tilat Fennia-korttelissa alkoivat käydä ahtaaksi, kun Torin työntekijöiden määrä tuplaantui.

”Meitä on nyt 50, mutta uskon nuppiluvun kasvavan tuntuvasti lähivuosina. Tarvitsemme jatkossa kenties lisää kerrostilaa”, Meronen arvioi.

Vertailun vuoksi: Toria vastaavassa norjalaisessa sisarpalvelussa työskentelee jo 400 henkilöä.

Kodikas tunnelma ilman kenkiä ja omaa työpistettä

Stockmannia vastapäätä sijaitsevan arvokiinteistön tilat on remontoitu huolella. Rakennetut sisäportaat yhdistävät työtilat ja liikkuminen on joustavaa kerroksesta toiseen. Työtilojen yleisilme on valoisa ja avara.

Kellään ei ole omaa nimettyä työpistettä, vaan jokainen valitsee paikkansa tehtävien ja tunnelmien mukaan. Talousosasto työskentelee rennosti vaalealla sohvaryhmällä ikkunoiden vieressä.

Katosta roikkuvat korituolit portaikon vieressä ovat suosittuja istumispaikkoja ja sopivat hyvin itsenäiseen työskentelyyn.

Suurta neuvotteluhuonetta lukuun ottamatta tunnelma on huoleton ja kodikas. Jumppapallot, pöytäpingis ja -lätkäpisteet viestivät mutkattomasta yrityskulttuurista. Kodinomaisuutta lisää työntekijöiden tapa liikkua tiloissa sukkasillaan.

Tunnelma Tori.fi:n toimistossa Helsingin Keskuskadulla on huoleton ja kodikas. Kodinomaisuutta lisää työntekijöiden tapa liikkua tiloissa sukkasillaan.

”Työtilojemme kehittämiseen pätee sama Lean start up -metodi, jolla kehitämme liiketoimintaammekin.”

”Kengättömyys herättää voimakkaita reaktioita kansainvälisissä kollegoissamme. Esimerkiksi Välimeren maiden ihmisistä se tuntuu todella oudolta. Haluamme ratkaisuillamme purkaa työnteosta liian vakavuuden ja edistää hyvää fiilistä, mikä inspiroi luovan työn ammattilaisia”, Meronen sanoo.

Inspiroivat toimitilat kohentavat työhyvinvointia

Tiimityöskentelyä varten on rakennettu pieniä neukkareita, joissa asiantuntijaryhmien on helppo organisoitua. Torilaiset kutsuvat tiimejään kojuiksi.

”Kojut ovat asiantuntijaryhmiä, joilla on tietty tavoite. Uudet työtilat tukevat joustavaa, projektimaista tapaamme työskennellä. Projektin sisällöt usein määrittelevät, minne tiimit linnoittautuvat projektin ajaksi”, Meronen sanoo.

Kojujen ja kengättömyyden lisäksi torilaiset myös lankuttavat. Maanantaisin ja perjantaisin aamupalaverien jälkeen työntekijät kokoontuvat kannattelemaan kroppiaan jalkojen ja käsien varassa.

Toimitusjohtaja Juha Merosen mukaan työtilojen kehittämiseen pätee sama Lean start up -metodi, jolla yritys kehittää omaa liiketoimintaansa.

”Kun on hyvässä hapessa, mieli on virkeä ja ajatus lentää. Inspiroivat ja mukavat tilat sekä puhdas sisäilma heijastuvat myös työhyvinvointiin. Sairauspoissaolot ovat vähentyneet”, Meronen sanoo.

”Kuka enää puhuu puhelimessa?”

Monitilaympäristöistä tuttuja puhelinkoppeja Torin tiloissa ei näy. Työntekijät viestivät verkossa ja juttelevat keskenään. Kännykkään puhutaan harvemmin.

”Kuka enää puhuu puhelimessa?”, Meronen kysyy, mutta toteaa, että työtiloja kehitetään koko ajan. Jos esimerkiksi puhelinkopeille tulee tarvetta, sellainen voidaan toteuttaa hetkessä.

”Työtilojemme kehittämiseen pätee sama Lean start up -metodi, jolla kehitämme liiketoimintaammekin. Kokeilemme ja testaamme uusia asioita, ja jalostamme eteenpäin niitä juttuja, jotka toimivat”, Meronen sanoo.

Julkaistu

26.10.2016
Tags

Yhteyshenkilö

Valtteri Bragge
Aluepäällikkö