Suomalaiset viettävät hereillä ollessaan keskimäärin 60 prosenttia ajastaan työpaikalla. Jotta työteho ja luovuus säilyisivät, omasta jaksamisesta ja hyvinvoinnista on syytä huolehtia myös työpäivän aikana.

Spondan uudessa cowork-toimitilassa on huolehdittu myös vireydestä ja työtehosta. Mothership of Work eli MOW on suunniteltu luovan alan pienille yrityksille ja freelancereille, jotka voivat hakea MOWin jäsenyyttä.

MOWia kehitetään kuuntelemalla jäsenten ja kohderyhmän toiveita. Työhyvinvointi paranee, kun toimitila palvelee luovan työn vaatimuksia ja muuttuvan työelämän tarpeita. Jäsenet ovat osallistuneet niin tilojen ja palveluiden kuin kaluste- ja tilavalintojenkin kehittämiseen.

”Kehitystyössä ilmeni tarve myös päiväunipaikalle. Jäsenet kaipaavat sopukkaa, johon voisi vetäytyä kesken päivän tasaamaan sykettä tai vain silmät kiinni vartiksi ”idistelemään”, toteaa Spondan kanssa MOW-tilaa ideoineen PlusOne Agency Oy:n Sarita Saloheimo.

Piilopaikan visuaalinen ilme sai alkunsa Arabian Piilopaikka-mukista, kertoo Emma Ylppö Fiskarsilta.

Väsymys heikentää työn laatua

Rauhoittumispaikka kiireisen työpäivän keskellä tulee monelle itsenäisen tietotyön ja luovan työn tekijälle tarpeeseen. Tauot auttavat ennaltaehkäisemään työpäivänaikaista väsymystä. Tämä on tärkeää, koska väsymys heikentää oleellisesti työn laatua. Myös luovuus kärsii, jos silmät hakeutuvat työtä tehdessä väkisin kiinni.

Arabian ja MOWin yhteistyössä lanseerattava päiväunisopukka rakennetaan kuudennen kerroksen keittiötilaan.

”Sen ilme perustuu Piilopaikka-mukin mustavalkoiseen ja sadunomaiseen visualistiikkaan. Toteutuksen suhteen Sponda on antanut vapaat kädet Arabian markkinointitiimille”, kertoo Saloheimo.

Muumit antoivat nimen

Tulevien jäsenten tutustumiskäynneillä, MOW Toureilla, MOWin kahvimukiksi valikoitui Arabian Piilopaikka-muki.

”Retro-henkinen, mustavalkoinen ja yksityiskohtia täynnä oleva eloisa Piilopaikka-kuosi kertoo tarinaa pienestä tytöstä seikkailemassa metsässä. Nuori kuvittaja, Piia Keto, on suunnitellut Piilopaikka-kuosin inspiraationaan lapsuuden retket metsän keskelle. Muki antoi päiväunipaikalle Piilopaikka-nimenkin”, kertoo Fiskars Oy:n Trade Marketing Planner Emma Ylppö.

Ylpön mukaan suunnittelussa aiotaan käyttää Piilopaikka-kuosin tuomia ideoita.

Entä pitäisikö MOWin tunnelmajohtajan Nina Ruotsalaisen mielestä vastaavanlaisia tiloja löytyä muistakin työpaikoista?

”Varmasti pitäisi. Jo vartin breikki hiljaisuudessa, silmät suljettuina kuivattaa ruutia kummasti. Harva pystyy sohvalle vetäytyneenä tutussakaan ympäristössä rentoutumaan kovin tiedottomaan tilaan. Lepotila on parhaimmillaan todellinen Piilopaikka, josta ei heti tule löydetyksi!”

Teksti: Nina Garlo-Melkas

Julkaistu

31.1.2016
Tags

Tutustu toimitilaan

Pieni Roobertinkatu 9
2240m²