Yksityispankki Evlin asiakastilat viestivät lämminhenkistä vakavaraisuutta. Nykyaikainen pankki tarvitsee kuitenkin valtavasti uusinta tekniikkaa. Sitä löytyy asiakastilojen vierestä Evli Towerista.

Kun astuu Evli Pankki Oyj:n pääkonttoriin Helsingin Aleksanterinkadulla, tunnelma on arvokkaan vanhahtava. Puupaneeleja, pylväitä, arvomaalauksia, taidokkaasti ornamentoituja sisäkattoja, klassisia huonekaluja. Tila vanhassa arvotalossa henkii vakavaraisuutta ja historiaa.

Tämä on luonnollisesti juuri se vaikutelma, jonka Evli, suomalainen sijoittamiseen ja varainhoitoon erikoistunut pankki, haluaa asiakkailleen välittää.


Evlin kahdessa Helsingin ydinkeskustan toimitilassa työskentelee yhteensä noin 200 henkeä.

"Sisustuksella halutaan luoda vanhan ajan pankkiiriliikkeen tunnelmaa. Siihen on yhdistetty ripaus modernia skandinaavisuutta. Tästä syntyy hyvä yhdistelmä", Evlin hallintopäällikkö Marko Koukkunen selittää.

Evlin toinen toimitila, ”finanssitehdas” Evli Tower, sijaitsee samassa korttelissa. Sinne pääsee Aleksanterinkadun asiakastiloista muutamaa käytävää, portaikkoa ja katettua siltaa pitkin.


Evlillä avokonttorissa työskentelevät meklarit, analyytikot, salkunhoitajat ja it-osaston väki – siis ihmiset, joiden työnkuvaan kuuluu vuorovaikutus kollegoiden kanssa. Henkilöstöhallinnolla ja lakiosastolla on puolestaan omia työhuoneita työn luottamuksellisuuden takia

Tilojen luonne muuttuu asteittain siirryttäessä vanhasta kohti uutta. Parketti vaihtuu vinyylilaatoiksi, sitten ääniä vaimentavaksi matoksi. Puupaneelien tilalle tulee rosteria, klassiset kalusteet muuttuvat nykyaikaisiksi toimistotuoleiksi ja -pöydiksi.

"Vanhat huonekalut ovat hienoja mutteivät yleensä kovin ergonomisia. Jos joutuu istumaan tuolilla kahdeksan tuntia päivässä, ergonomia on tyyliä tärkeämpi asia. Siitä me emme tingi", Marko Koukkunen painottaa.

Kolmisen vuotta sitten valmistunut rakennus on räätälöity Evlin tarpeisiin. Moderni pankki tarvitsee paljon uutta tekniikkaa.

"Esimerkiksi ilmanvaihto, jäähdytys ja it-tekniikka toimivat paremmin, kun rakennetaan uutta sen sijaan että remontoitaisiin vanhaa", Marko Koukkunen kertoo.


Evlin toimitilojen sijainti on valittu ennen kaikkea asiakkaita varten, mutta siitä hyötyy myös henkilökunta.

Koukkusen mukaan myös loppukäyttäjällä pitää olla taloteknistä osaamista, ennen kaikkea kenttäkokemusta.

"Toimitila pitää rakentaa niin, että eri toiminnoille on mietitty sopivat paikat. Kun organisaatio elää, siirretään väkeä."

"Sisustuksella halutaan luoda vanhan ajan pankkiiriliikkeen tunnelmaa. Siihen on yhdistetty ripaus modernia skandinaavisuutta. Tästä syntyy hyvä yhdistelmä", Evlin hallintopäällikkö Marko Koukkunen selittää.

Teksti: Ilkka Ranta-Aho

Julkaistu

24.11.2014
Tags

Tutustu toimitilaan

Aleksanterinkatu 19, Helsinki, Kluuvi
Aleksanterinkatu 19
8200m²

Yhteyshenkilö

Valtteri Bragge
Aluepäällikkö