Viherrakentamisen suosio kasvaa sekä kotitalouksissa että yritysmaailmassa. Garden Media Groupin tuoreen raportin mukaan tämän vuoden puutarhanhoitofilosofia tuo esiin haltijansa persoonallisuutta ja tyyliä. Näin on myös kampaamoalan yrityksen Kao Finland Oy:n sisäpihan viherratkaisuissa.

Tuoreen yhdysvaltalaisen Garden Trends 2015 -raportin mukaan viherrakentamisen suosio yleistyy ekologisuusajattelun myötä. Kaunis ympäristö ei ole pelkkää silmäniloa vaan myös terveyttä ja hyvinvointia lisäävä tekijä.

Erityisesti luonnonmukaiset piha- ja viheralueet kasvattavat suosiotaan myös toimitilarakentamisessa. Ne nähdään viihtyisinä ja ekologisina tiloina, jotka sopivat tavallisen työskentelyn lisäksi vaikkapa asiakastilaisuuksiin.

Sponda rakensi Kao Finlandin toimitiloihin Unioninkadulle japanilaisen puutarhan.

Viherrakentamisen sovelluksia ovat muun muassa hyötypuutarhat ja kasvillisuuden käyttäminen rakennusmateriaalina. Kattopuutarhassa esimerkiksi ravintola voi viljellä yrttejä tai tuottaa hunajaa mehiläisiä kasvattamalla. Perennat, istutukset ja muu kasvillisuus ovat yleistyneet myös rakennusmateriaalina.

Viherrakentaminen tukee yritysten ympäristöarvoja ja antaa muutakin etua. Kasvillisuuden käyttö rakennusmateriaalina voi säästää kustannuksissa ja pienentää yrityksen hiilijalanjälkeä muun muassa lämmitys- ja valmistuskustannusten osalta. Kasvillisuuden ansiosta syntyy myös happea ilmakehään. Kaunis maisemointi ja puutarhan vehreys vähentävät stressiä, ja tämän on todettu lisäävän työtehoa ja -motivaatiota.

Japanilainen puutarha tukee Kaon brändiä.

Japanilaista tunnelmaa Helsingin keskustassa

Kao Finland Oy:lle ympäristöarvot ovat tärkeitä. Yhtiö on yksi Suomen suurimmista hiusalan yrityksistä ja osa japanilaista monialakonsernia KAO Corporationia. Kao markkinoi Suomessa muun muassa GOLDWELL- ja KMS California -hiustenhoitotuotteita.

Kao Finland muutti uusiin, Helsingin keskustassa sijaitseviin tiloihinsa tammikuussa. Tunnelma Unioninkatu 24:ssä sijaitsevan toimistotalon sisäpihalla yllättää. Siellä Kaon oma, aito japanilainen puutarha, joka sopii hyvin japanilaisen yrityksen brändiin.

Ennen muuttoa toimitilat ja sisäpiha uudistettiin täysin.

Piia Forsman vastaa Kao Finlandin liiketoiminnan kehityksestä.

”Halusimme keskittää kaikki toimintomme yhteen tilaan, tehdä tiiviimmin yhteistyötä eri tiimien välillä ja saada synergiaetua päivittäisistä kohtaamisista. Yksi tärkeimmistä tavoitteistamme oli myös päästä lähemmäksi loppuasiakkaitamme”, toteaa Piia Forsman, Kao Salon Oy:n Business Development Manager.

Nyt yrityksellä on käytössään lähes 900 neliötä kahdessa eri tasossa. Kiinteistö on rakennettu 1920-luvulla ja kaikissa tiloissa vallitsee vanhan talon kaunis henki.

”Verrattuna täysin uusiin toimistotiloihin tilamme on paljon moniulotteisempi ja persoonallisempi. Yläkertamme on U-mallinen, tiloissamme on myös puolikkaita kerroksia ja käytössämme on sisäpihan japanilainen puutarha. ”

Pelkistetty ja luonnonläheinen tyyli

Koska yritys kuuluu japanilaiseen konserniin KAOon, sen päivittäistä toimintaa ohjaavat japanilaiset arvot.

”Halusimme tämän näkyvän loppuasiakkaille eli kampaajille. Käytämme sisäpihaa asiakastilaisuuksissamme ja hiusmuotinäytöksissä. Japanilainen sisäpiha Helsingin ydinkeskustassa on todella ainutlaatuinen! Olemme saaneet siitä paljon positiivista palautetta”, Forsman iloitsee.

Hän kiittää Spondaa tähänastisesta yhteistyöstä – myös viherrakentamiseen liittyvien toiveiden suhteen. Sisäpiha on erityisesti kevään edetessä ja kukkien puhjetessa paikka, jossa mieli rauhoittuu ja kiire unohtuu. Sisäpihan peruselementteinä ovat kivet, ikivihreät kasvit, vesi sekä erilaiset puiset rakennelmat.

”Sponda on ollut ihailtavan joustava yhteistyökumppani koko projektimme ajan. Kansainvälisessä organisaatiossa eivät päätökset aina synny ihan hetkessä. Jo alkuvaiheessa, ennen kuin aloitimme edes tilasuunnittelua, otimme puheeksi myös japanilaisen puutarhan. Sponda ymmärsi hyvin sen merkityksen yrityksemme kannalta”, Forsman kertoo.

Garden Media Group: 2015 Garden Trends Report

Teksti: Nina Garlo-Melkas

Julkaistu

10.6.2015
Tags

Tutustu toimitilaan

Unioninkatu 24, Helsinki, Kaartinkaupunki
Unioninkatu 24
3497m²

Yhteyshenkilö

Jenni Nivalainen
Senior Manager, Leasing and Customer Success