Toimitilojen tehokkuudesta on tullut yhä tärkeämpi myyntivaltti, uskoo toimitusjohtaja ja partneri Mikko Kivimäki Bureau Real Estate Finlandista.

Sponda jakoi Vuoden välittäjä -palkinnon tänä vuonna jo kahdeksannen kerran. Tunnustus myönnettiin ensimmäistä kertaa Bureau Real Estate Finland Oy:lle. Se on yksi Spondan puitesopimusvälittäjistä, joiden kanssa yhtiö tekee tiivistä yhteistyötä.

”Olemme onnistuneet ahkeruudella ja aktiivisuudella. Meillä on ollut hyvä kemia päämiehen kanssa. On ollut ilo työskennellä tämän porukan kanssa”, kuvailee Bureau Real Estate Finlandin toimitusjohtaja ja partneri Mikko Kivimäki.

Palkintoperusteina olivat tänä vuonna yhteistoiminnan aktiivisuus sekä taloudelliset tulokset. Bureau Real Estate Finlandille aktiivisuus on tarkoittanut jatkuvaa oman tiedon päivittämistä ja kohteiden esittelyä asiakkaille.

Vuoden välittäjän palkitsemistilaisuus järjestettiin Swecon tiloissa Ilmalanrinteessä.

”Toimitilojen vuokraamiseksi saa nykyisin tehdä enemmän töitä kuin aikaisemmin. Vaikka markkina ei ole helppo, siihen pystyy onneksi vaikuttamaan omalla aktiivisuudella”, Kivimäki sanoo.

Voittajatoimistossa panostetaan myös markkinointiin. Olennaista on pitää ajan tasalla tietokantaa, jossa on tiedot useista tuhansista kohteista.

”Tällä alalla nopeus on valttia, ja kun tieto on ajankohtaista ja helposti saatavilla, olemme edellä muita”, sanoo toimitilakonsultti Heikki Jussila Bureau Real Estate Finlandista.

Tärkeitä yhteistyökumppaneita bisneksessä

Vaikka toimitilamarkkinoilla tyhjien toimitilojen määrä on kasvanut, Sponda on onnistunut sopimusten teossa. Yhtiön toimitilojen vuokrausaste on pysynyt edellisvuoden tasolla. Onnistumisen edellytyksenä ovat hyvät suhteet välittäjiin. Se tuo yhden tärkeän lisäkanavan asiakkaiden suuntaan.

”Välittäjät ovat meille yksi tärkeimmistä yhteistyökumppaneista tässä bisneksessä. Haluamme pitää heidät ajan tasalla tilatarjonnastamme. Välittäjien ei tarvitse kysellä meiltä sopivia tiloja, vaan tarjoamme heille jatkuvasti tietoa kohteistamme sähköisesti”, kertoo Spondan liiketoimintajohtaja Ossi Hynynen.

Vuoden välittäjä -tunnustus jaettiin Ilmalanrinteen uudessa toimitilakiinteistössä, johon ovat vuoden vaihteen jälkeen muuttaneet rakennusalan asiantuntijan Swecon noin tuhat työntekijää. Välittäjät pääsivät myös tutustumaan kiinteistöön, jonka viereen saattaa nousta jo lähiaikoina toinen vastaavanlainen, jos siihen ensin löydetään pitkäaikaiset

Tehokkuus ja sijainti myyvät

Vuoden välittäjän mielestä toimitiloilta halutaan nykyisin ennen kaikkea tehokkuutta.

”Asiakkaat eivät halua ylimääräisiä neliöitä, joista he joutuvat maksamaan. He hakevat joustavampia tiloja, joihin toiminta saadaan järkevästi paketoitua”, kiteyttää toimitilakonsultti Markku Lehto Bureau Real Estate Finlandista.

Myös Spondan Ossi Hynysen mielestä vuokraajien toiveissa korostuvat tehokkuus, tilojen muunneltavuus sekä sijainti liikenneyhteyksineen.

”Sen johdosta olemme keskittyneet todella voimakkaasti ydinkeskustaan ja Ruoholahteen sekä asemien läheisyyteen, missä on erinomaiset liikenneyhteydet. Julkisen liikenteen merkitys on nyt suuri”, Hynynen sanoo.

Julkaistu

14.3.2016
Tags