Levy-yhtiö Warner Musicin uusissa toimitiloissa kodikas 70-lukulaisuus yhdistyy kansainvälisen musiikkibisneksen menevään ja ylelliseenkin tunnelmaan.

Warner Music Finland muutti maaliskuussa uusiin tiloihin Olavinkadulle. Suomalaisen yhtiön juuret ulottuvat legendaarisen Musiikki-Fazerin perustamaan Finnlevy Oy:hyn. Warner Music Finland on osa kansainvälistä Warner Music Group -konsernia, ja sen kotimaisia menestyksiä ovat muun muassa Jenni Vartiainen, Cheek, Chisu, Vain Elämää -kokoelmalevyt, Paula Koivuniemi ja Samuli Edelmann.

Suomalaisen yhtiön juuret ulottuvat legendaarisen Musiikki-Fazerin perustamaan Finnlevy Oy:hyn.

 

Yhtiö kaipasi uusilta toimitiloilta lisätilaa 42 työntekijälleen. Työntekijöiden määrä on kaksinkertaistunut viimeisten kahdeksan vuoden aikana, ja vanhojen toimitilojen vuokrasopimus oli menossa vuoden vaihteessa katkolle. Samalla yhtiössä mietittiin siirtymistä lähemmäksi Helsingin ydinkeskustaa, jossa suosikkiravintolat ja muut palvelut sijaitsevat kivenheiton päässä omalta työpisteeltä.

Levy-yhtiön muuttoa uusiin, 1 246 neliömetrin tiloihin edelsi täydellinen, ”betonirakenteisiin asti” ulottunut saneeraus. Sen puitteessa tehtiin vaativia purkutöitä ja rakennettiin muun muassa sauna- ja edustustiloihin johtava portaikko. Yläkerran käytävää avarrettiin uusilla ikkunoilla, ja toimitilaan kuuluvaa terassi-alaa laajennettiin yhtiön toiveiden mukaan.

Työhuoneissa on valoa antavat lasiseinät.

 

”Sponda oli valmis joustavasti toteuttamaan meille haluamaamme ekstraa. Yksi esimerkki tästä oli se, että meille puhkaistiin käynti yläkerran saunatilaan ja terassiosastolle”, toteaa Warner Music Finlandin toimitusjohtaja Niko Nordström.

Warner Musicia varten kahden kerroksen välille rakennettiin portaat.

Tiloja kahdessa kerroksessa

Alakerran vastaanotto-aulassa tulija kohtaa ensimmäisenä musiikkibisnekselle tyypillistä glamouria. Avarassa, kahvilamaisessa avokeittiössä vierailija voi kahvikuppia siemaillessaan tutustua levy-yhtiön historiaan ja työn tuloksiin kultalevyseinän edessä.

Alakerrassa sijaitsevat myös yhtiön työntekijöiden lasiseinäiset työhuoneet ja avotoimipisteet. Kokolattiamatto tuo tiloihin kodikkuutta ja toimii samalla äänenvaimentimena tehden tilasta yllättävänkin rauhallisen, vaikka musiikkialan toimijasta on kyse.

Kokolattiamatot tuovat kodikkuutta avotiloihin.

Yläkerrassa sijaitsevat yhtiön sauna- ja lounge-osasto sekä neuvottelutilat. Työporukka kokoontuu perjantaisin viikon päätteeksi yläkertaan nauttimaan yhdessä aamiaista. Tiloissa pidetään myös muun muassa artistien esittelytilaisuuksia ja mediatapahtumia.

Yläkerran saunan kävivät jo testaamassa Egotrippi-yhtyeen jäsenet työryhmineen saatuaan uuden albuminsa valmiiksi.


Sisustus on KOKO3:n käsialaa.

Asiantuntijat apuna muutossa

Tilojen suunnittelussa oli mukana Suunnittelutoimisto KOKO3, joka on vastannut myös yhtiön aiempien toimitilojen remonteista.

”Heidän kanssaan olemme tehneet jo pitkään yhteistyötä, joten he tiesivät hyvin mitä halusimme. Prosessi niin Spondan kuin arkkitehtien kanssa oli toki työläs ja monivaiheinen, mutta loppujen lopuksi kaikki osapuolet olivat tyytyväisiä ja remontin aikataulu piti varsin hyvin. Alkuperäisestä taidettiin kaksi viikkoa mennä pitkäksi, mutta sekin tiedettiin jo hyvissä ajoin”, kiittää Warner Musicin projektipäällikkö Riikka Bogdanoff.

Entä, miltä musiikkiala näyttää Warner Music Finlandin silmin juuri nyt, kun digitalisoituminen muuttaa markkinoita? Warner Music Finland on 32,5 prosentin osuudellaan alan markkinajohtaja Suomessa. Äänitelevymarkkinat ovat kuitenkin pienentyneet lähes puoleen 2000-luvun alun huippuvuosista.

”Myös meidän on täytynyt miettiä businessmallejamme uudelleen. Lähdimme esimerkiksi jo vuosia muita aikaisemmin live-puolelle – järjestämään artisteillemme keikkoja, kuten Vain Elämää -konsertit ja Cheekin Stadionilla järjestettävät konsertit”, Niko Nordström kertoo.

Teksti: Nina Garlo-Melkas

Julkaistu

18.3.2015
Tags

Tutustu toimitilaan

Arkadiankatu 6, Helsinki, Kamppi
Arkadiankatu 6
25494m²

Yhteyshenkilö

Jenni Nivalainen
Senior Manager, Leasing and Customer Success