Ekotehokkuus kiinnosti Aallon kampuksella

Sponda järjesti yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa Ympäristötorin Aalto-yliopiston Arkkitehtuurin laitoksella sekä Median laitoksella.

Aalto-yliopistolla Otaniemessä järjestetty Ympäristötori houkutti vähentämään energiankulutusta ja ympäristökuormitusta. Talossa opintojaan suorittavat ja työskentelevät pääsivät tapahtumassa tutustumaan ekotehokkaisiin ratkaisuihin. Tilojen käyttäjiä opastettiin myös henkilökohtaisiin ekotekoihin, kuten siihen, miten omilla ruokailuvalinnoilla voi vaikuttaa hiilijalanjälkeen.

”Tapahtuman tavoitteena oli osallistaa rakennuksen käyttäjiä ja innostaa heitä entistä ympäristömyönteisempään toimintaan. Taustalla on vuoden 2014 lopulla solmittu Aallon ja Spondan välinen ympäristökumppanuussopimus”, toteaa Spondan ympäristövastuupäällikkö Hanna Duraku.

Yhdessä ympäristön puolesta

Sponda asettaa yhdessä ympäristökumppaniensa kanssa omistamilleen kiinteistölle ympäristötavoitteita. Otaniemessä sijaitsevassa Miestentie 3:n kiinteistössä tavoitteena on vähentää rakennuksen energian- ja vedenkulutusta kaksi prosenttia viime vuodesta ja tehostaa jätteiden kierrätystä entisestään.

”Tapahtuman tavoitteena oli osallistaa rakennuksen käyttäjiä ja innostaa heitä entistä ympäristömyönteisempään toimintaan.”

”Seuraamme kuukausittain kiinteistön energiankulutusta, kierrätystä ja veden kulutusta ja pyrimme suhteuttamaan niitä tilojen oppilasmääriin, jotka ovat hyvin vaihtelevia. Kuulemani mukaan opiskelijat viettävät tiloissa jopa öitä makuupusseissaan”, Duraku kertoo.

Tilaisuudessa puheenvuoron piti Aalto-yliopiston Arkkitehtikillan puheenjohtaja Säde Palmu.

”On hyvä, että tulevaisuuden suunnittelijat miettivät jo opiskeluaikana, mihin esimerkiksi pienoismallien kierrätettävät materiaalit joutuvat ja miten niitä voitaisiin tehokkaimmin kierrättää, jotta sekajätettä syntyisi mahdollisimman vähän. Kannustaisinkin meitä kaikkia miettimään näitä tilaisuudessa esiin nousevia kysymyksiä meidän omassa toiminnassamme”, Palmu totesi.

Näytteilleasettajina tilaisuudessa olivat mukana myös kiinteistön siivouksesta ja ylläpidosta vastaavat Corbel ja Lassila&Tikanoja sekä WWF.