KONE Hissien uudelle toimitilalle korkein ympäristösertifikaatti

Uudet toimitilat Haagan Estradissa vauhdittavat KONE Hissien asiakaslähtöistä toimintatapaa.

KONE Hissien uusi toimitila sijaitsee Spondan rakennuttamassa ja omistamassa Estradissa, jolle on myönnetty LEED Platina® -ympäristösertifikaatti. LEED Platina® on kansainvälisesti tunnetun ja arvostetun ympäristöjärjestelmän korkein taso.

Estradi täyttää sertifioinnin kriteerit selkeästi. Jo toimistotalon suunnittelussa ja rakentamisessa on valittu energiatehokkaat ja ympäristöä säästävät ratkaisut. Lisäksi toimistotalon katolla on aurinkosähköpaneelit, jotka tuottavat kiinteistöön energiaa.

”Toimistotalon suunnittelussa ja rakentamisessa on valittu energiatehokkaat ja ympäristöä säästävät ratkaisut”.

Estradi sai sertifioinnissa erityisen hyvän arvion myös sijainnista. Sieltä pääsee helposti niin Helsingin keskustaan, Vantaalle kuin Espooseen. Toimitilaan pääsee hyvin julkisilla kulkuvälineillä, ja kiinteistön edestä on varattu parkkipaikat vähäpäästöisille autoille ja polkupyörille.

Työskentelyä asiakkaan silmin

KONE Hissit muutti Estradiin kesällä. Yhtiö pääsi vaikuttamaan siihen, minkälainen Spondan omistamasta uudisrakennuksesta tuli. Tärkeää KONE Hisseille oli ennen kaikkea se, että tila tukee asiakaslähtöistä toimintatapaa ja lisää henkilöstön viihtyvyyttä.

KONE Hissien toimitila Estradissa on kahdessa kerroksessa. Kumpikin kerros on kauttaaltaan monitilatoimistoa, eikä kenelläkään ole omaa työhuonetta.

”Tämä oli iso kulttuurin muutos aiemmasta. On kuitenkin ollut ilo seurata, miten paljon vuorovaikutusta tiloissa syntyy. Silti kaikki ovat löytäneet tarvittaessa rauhallisen tilan tai neuvotteluhuoneen”, kuvailee toimitusjohtaja Heikki Haasmaa.

Uudet tilat on järjestetty siten, että toimitusketjusta vastaavat ihmiset voivat työskennellä yhdessä. Aiemmin henkilöstö oli sijoitettu yksiköittäin, eikä se aina tukenut projektien toteutusta.

”Istumme nyt samalla tavalla kuin asiakas näkee meidät”, Haasmaa kuvailee.